Holzindustrie Schweighofer în România anunță rezultate pozitive în urma a nouă controale privind respectarea EUTR

La sfârșitul lunii martie 2018, fabrica de cherestea Holzindustrie Schweighofer din Sebeș a fost din nou supusă unui control privind respectarea Regulamentului European privind Comerțul cu Lemn (EUTR). În cursul acestor inspecții, autoritățile verifică dacă firmele fac tot ceea ce este posibil pentru a preveni vânzarea lemnului tăiat ilegal. Scopul este acela de a asigura că se pune pe piața unică europeană doar lemn recoltat legal. Rezultatul celui de-al nouălea control la fabricile Holzindustrie Schweighofer din România – ca și în cazul celorlalte controale – este unul pozitiv pentru companie, și nu există obiecții de niciun fel.

Scopul explicit al Holzindustrie Schweighofer este acela de a sprijini autoritățile în lupta lor împotriva tăierilor ilegale. Prin urmare, compania consideră rezultatele pozitive ale celui mai recent control privind respectarea EUTR o dovadă suplimentară a eficienței ,,Planului de acțiune al Holzindustrie Schweighofer pentru o industrie sustenabilă a lemnului în România”. Acest plan de acțiune a fost implementat în ianuarie 2017 și depășește cu mult toate legile și reglementările în vigoare din România.

Controalele anterioare privind respectarea EUTR au avut loc în următoarele fabrici: Rădăuți (martie și august 2015, martie 2017), Sebeș (martie 2016, martie 2017 și martie 2018), Comănești (noiembrie și decembrie 2016), Reci (noiembrie 2016).

Michael Proschek-Hauptmann, responsabil pentru asigurarea conformității și a sustenabilității la Holzindustrie Schweighofer: ,,În calitate de companie responsabilă, acordăm o importanță deosebită menținerii unui dialog reciproc cu publicul, precum și cu organizațiile de protecție a mediului.

Într-adevăr, acest dialog este o parte integrantă a planului nostru de acțiune în România. Sistemul nostru de securitate, care a fost recunoscut și acum de actuala inspecție privind respectarea EUTR, a fost îmbunătățit și datorită contribuției acestor grupuri”.

Grupul Schweighofer își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul activează în principal în industria de prelucrare a lemnului din Europa, dar și în producția de energie din surse regenerabile, management forestier și afaceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea și două fabrici de producție a panourilor din lemn masiv și o fabrică de cherestea în Germania. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.100 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de țări din întreaga lume.