144 de jandarmi suceveni vor asigura măsurile de ordine publică în noaptea de Înviere

În perioada Sărbătorilor Pascale, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava va asigura, alături de efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, măsurile de ordine publică pe timpul manifestărilor religioase din judeţ şi a evenimentelor prilejuite de Târgul de Paşte organizat de Consiliul Judeţean Suceava.

„În noaptea de Înviere, 144  jandarmi vor acţiona pentru desfăşurarea în bune condiţii a slujbelor religioase organizate la un număr de 37 de lăcaşuri de cult din judeţ, printre care şi mănăstirile Dragomirna, Bogdana, Putna, Suceviţa, Voroneţ, Humor şi Moldoviţa”, au anunțat reprezentanții Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul IJJ Suceava.

Potrivit sursei citate, pe lângă efectivele destinate pentru desfăşurarea în siguranţă a acestor manifestări, 60 de jandarmi vor acţiona zilnic în cadrul dispozitivelor de menţinere a ordinii publice organizate în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava în localităţile în care funcţionează structuri de jandarmerie, activitatea acestora având un caracter preponderent preventiv.

„Activităţile jandarmilor vor viza în principal prevenirea încălcării normelor de convieţuire socială, monitorizarea şi descurajarea grupurilor care tulbură ordinea şi liniştea publică, precum şi depistarea şi sancţionarea celor care săvârşesc fapte antisociale”, arată sursa citată.

Jandarmeria Suceava a menționat că în perioada 7 – 10 aprilie a.c. posturile montane de jandarmi din localităţile Gura Humorului, Frasin, Suceviţa, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Broşteni vor intensifica acţiunile pe traseele turistice, în zona unităţilor de cazare şi a locurilor de agrement, fiind pregătite să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale.

Astfel, aproximativ 50 de jandarmi montani vor acţiona zilnic pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, îndrumarea şi informarea turiştilor aflaţi pe traseele montane, precum şi salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în dificultate.

De asemenea, jandarmii vor desfăşura acţiuni preventive pe linia respectării normelor legale, cu privire la activităţile de picnic.