„Stejarii României”-rugbyștii echipei naționale și silvicultori ai Romsilva au plantat împreună stejari la Brănești


Intră acum și în grupul de

Rugbyștii echipei naționale și silvicultorii au plantat, joi, împreună, stejari într-o pădure administrată de Romsilva la Ocolul Silvic Brănești, în județul Ilfov.

Această acțiune de împădurire este prima dintr-o serie de evenimente derulate în comun, în cadrul parteneriatului încheiat pentru o perioadă de cinci ani de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Federația Română de Rugby.

La eveniment au participat jucători ai echipei naționale de rugby, Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, Dragoș Ciprian Pahonțu, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, silvicultori și elevi ai Colegiului Silvic ”Theodor Pietraru” din Brănești.

Stejarii, cum sunt cunoscuți membrii echipei naționale de rugby, silvicultorii și elevii voluntari au plantat puieți de stejar, stejarul fiind simbolul rezistenței și durabilității, dar și al rugbyștilor români, acesta fiind elementul inclus în sigla Federației Române de Rugby.

În următorii cinci ani, Romsilva ii va susține activ pe Stejari pentru a obține performanțe sportive cât mai bune, iar rugbyștii naționalei României se vor implica, prin exemplul personal, în acțiuni de responsabilizare a publicului, pentru dezvoltarea și protejarea pădurilor din România.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Federația Română de Rugby împărtășesc valori comune, precum responsabilitatea, dezvoltarea durabilă, continuitatea sau munca în echipă.

Echipa națională de rugby este clasată în primele 20 de națiuni ale sportului cu balonul oval, rugbyiul fiind unul dintre cele două sporturi de echipă la care România a fost reprezentată la toate ediţiile de Cupă Mondială.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare de păduri proprietatea publică a statului și 22 de parcuri naționale și naturale cu o suprafață de aproximativ 850 de mii de hectare.


Intră acum și în grupul de