Spectacol folcloric și olimpiadă de meșteșuguri, târg de antichități și ateliere de creație, la Iulius Mall Suceava

Obiecte cu patina timpului, activități creative pentru prichindei și evenimente dedicate tradițiilor. Acestea sunt propunerile pentru petrecerea timpului liber pe care Iulius Mall Suceava le-a pregătit clienților săi, în acest sfârșit de săptămână.

 

Pasionații de artă și antichități sunt așteptați, în acest week-end, la o nouă întâlnire a colecționarilor. De vineri până duminică inclusiv, în perioada 4 – 6 mai 2018, parterul Iulius Mall Suceava găzduiește Târgul de Antichități. Vizitatorii vor descoperi nenumărate obiecte ancorate în trecut și poveștile frumoase pe care le ascund. Piese de mic mobilier, bijuterii felurite, argintărie, numismatică, filatelie, cărți, porțelanuri, ceasuri de colecție, tablouri și multe alte suveniruri cu patina timpului vor impresiona clienții aflați în căutarea unor articole originale.

 

Și pentru prichindei continuă veștile bune. Sâmbătă, de la orele 14.00 și 15.00, specialiștii Creativ & Deco vor fi din nou prezenți în zona magazinelor pentru copii, pregătiți să îi ajute pe copii să realizeze decorațiuni, dar și să se distreze. În această săptămână, năzdrăvanii vor decora, prin tehnica șervețelului, pușculițe din lemn, în formă de carte. Toate materialele necesare sunt oferite de Iulius Mall Suceava, iar la final, ștrengarii vor lua creațiile acasă. Participarea este gratuită, iar înscrierile se pot face în ziua desfășurării atelierelor, la Centrul Info.

 

Pregătiți pentru spectacol? Sâmbătă, pe 5 mai, de la ora 9.00, la Iulius Mall Suceava se vor desfăşura două evenimente care vizează păstrarea tradițiilor și obiceiurilor românești: Concursul Județean de Folclor „Tezaur Folcloric Bucovinean” și „Olimpiada Meșteșugurilor Artistice Bucovinene”, etapa județeană a Olimpiadei Naționale a Meșteșugurilor Artistice Tradiționale. Aproximativ 500 de elevi de la 36 școli din 24 de localități ale județului Suceava vor impresiona publicul cu talentul lor, prin cântece și dansuri folclorice. În același timp, la etajul Iulius Mall, micii artizani își vor expune lucrările. Cusut brodat, confecționat port popular și podoabe tradiționale, țesut, măști și păpuși, încondeiat ouă, sculptură în lemn, icoane pe lemn și sticlă sunt doar o parte dintre meșteșugurile pe care le vor prezenta elevii cu măiestrie și dedicare față de tradiție. Evenimentele sunt organizate de Palatul Copiilor Suceava, sub patronajul Inspectoratului Școlar Județean Suceava.