„Tineri în UE. Oportunități de educație și formare”, la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare” Cajvana


Intră acum și în grupul de

Tinerii și oportunitățile oferite de UE prin programul Erasmus+ au fost principalele subiecte abordate ieri, 21 mai 2018, în cadrul unei sesiuni de informare adresată elevilor claselor a XII-a din cadrul Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare” Cajvana.

La eveniment au participat conf. univ. dr. Carmen Chașovschi, coordonator Serviciul Relații Internaționale și Afaceri Europene din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, Andreea – Sandra Abordiencei, studentă în cadrul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, membră a echipei de promovare a imaginii universității, Diana Moroșanu, profesor Limba engleză în cadrul Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare” Cajvana, precum și Anastasia Mitrofan, responsabil proiecte europene la nivelul școlii.

Intitulat sugestiv „Tineri în UE. Oportunități de educație și formare”, evenimentul și-a propus familiarizarea viitorilor absolvenți cu programul Erasmus+, motivarea acestora în direcția continuării studiilor, a implicării mai active în activități de voluntariat și, nu în ultimul rând, conștientizarea necesității cunoașterii unei limbi de circulație internațională.

Pe parcursul întâlnirii, elevii claselor a XII-a au aflat mai multe informații despre bursele Erasmus adresate studenților, mobilitățile internaționale de tineret, dar și despre programul Work and Travel, cunoscut tinerilor pentru posibilitatea de a munci și călători pe continentul american.

„Tinerii de astăzi au în față niște oportunități extraordinare de a învăța, călători, munci, de a se dezvolta personal, a lega prietenii și de a cunoaște cultura altor popoare. Mulți își doresc aceste lucruri, dar nu știu cum să le obțină. Astăzi, noi, o echipă de profesori, ne-am propus să facem o investiție în viitor. Depinde de elevi cum se vor folosi de cunoștințele noi.” a declarat Anastasia Mitrofan, organizatoarea evenimentului.

„Mulțumim doamnelor profesoare care au făcut posibil desfășurarea acestui eveniment în școala noastră. Fiind la această răscruce de drumuri, între liceu și facultate, avem nevoie de îndrumare, susținere, pentru a ajunge cât mai sus, fără a ne impune singuri limite. Eu personal sunt foarte interesat de programul Work and Travel și îmi propun să aplic pentru acesta în primul an de studenție”, a mărturist Savu Sava, Președintele Consiliului Școlar al Elevilor, viitor absolvent al clasei a XII-a A.

O altă elevă prezentă la întâlnire, Anuța Hariuc, a mai adăugat că „astfel de sesiuni informative ar trebui să se desfășoare în fiecare liceu, astfel încât elevii de clasa a XII-a să fie mai informați în legătură cu viitorul lor și oportunitățile educaționale pe care le pot accesa”.

Prof.înv.primar SESERMAN LIDIA LOREDANA

Responsabilă cu promovarea imaginii

Liceului Tehnoogic “Ștefan cel Mare” Cajvana


Intră acum și în grupul de