Echipa de fotbal a Liceului Tehnologic “Ștefan cel Mare” Cajvana, câștigătoare a Locului I la etapa națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la fotbal


Intră acum și în grupul de

Orașul Târgu Jiu a găzduit în perioada 25-27 mai 2018 turneele finale ale Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la fotbal – clasele I-IV, la masculin. Au fost la start 8 echipe din județele Brăila, Cluj, Satu Mare, Suceava, Ialomița, Ilfov, Gorj, Timiș, care au oferit un spectacol mai mult decât agreabil.

Județul Suceava a fost reprezentat cu succes de echipa Liceului Tehnologic “Ștefan cel Mare” din Cajvana, îndrumată de profesorul de educație fizică Savu Ion.

“Copiilor le place mingea, le plac golul și victoria. Și-au luptat pentru a fi cei mai buni şi-au crezut că pot fi cei mai buni. Unii au arătat talent pur, alții că sunt deja destul de maturi și că pot recompensa prin alte calități decât cele tehnice. “ a declarant domnul profesor de educație fizică, coordonatorul Savu Ion.

Finala băieților a propus un joc bun între echipele Liceului cu Program Sportiv din Timișoara și a Liceului Tehnologic “Ștefan ce Mare” din Cajvana. Până la finală, nici una dintre echipe nu cunoscuse înfrângerea. Și nici în finală nu au cunoscut-o la sfârșitul timpului regulamentar, când s-a consemnat egalitatea, 0-0. Totul s-a decis la lovituri de departajare.

Sucevenii, copii din Cajvana, au avut șansa de a pune mâna pe trofeu după seria de început a câte trei execuții fiecare, dar loteria a continuat și s-a încheiat pâna la urmă cu succesul micilor fotbaliști căjvăneni.

Victoria a fost savurată din plin de căjvăneni, instructorul și profesorii însoțitori anunțând prin telefon pe toată lumea: “Suntem campioni!”. Deși mai puțini la număr decât adversarii, strigătele lor de bucurie au acoperit întrutotul terenul din curtea Școlii Gimnaziale “Voievod Litovoi” din Târgu Jiu, locul unde  s-a desfășurat finala.

Au fost îmbrățișați cu foc de profesorii prezenți alături de ei, au bătut palma cu oamenii din tribună și au cântat: “ Campionii ! Campionii ! ”. Iar mai apoi fondul sonor a fost dominat de veșnic tânărul “We are the champions”.

Festivitatea de premiere s-a consumat repede și spectaculos. S-au făcut prezentările de rigoare ale tuturor celor care au pus umărul într-un fel sau altul la organizare, s-au adus mulțumiri gazdelor, arbitrilor și galeriilor, iar apoi copiii și-au primit recompensele.

Totul a fost asezonat cu un “foc” de confetti tricolore – roșu, galben și albastru, spre bucuria micilor campioni.

La întoarcere echipa din Cajvana a fost întâmpinată de conducerea Liceului Tehnologic “Ștefan cel Mare” reprezentată de domnii directori, coordonator profesor Robu Nicolae, respectiv,  adjunct profesor Ciotu Iulian, dar și de primarul orașului Cajvana, domnul Tomăscu Gheorghe care au recompensat câștigătorii.

Prof.înv.primar Seserman Lidia Loredana

Responsabilă cu promovarea imaginii

 Liceului Tehnologic “Ștefan cel Mare” Cajvana


Intră acum și în grupul de