Reuniunea Kastelanilor a reunit la Liteni 40 de foști tineri instituționalizați și foști profesori și educatori


Intră acum și în grupul de

Un grup de tineri postinstituționalizați, ce au crescut la Casa de Copii din localitatea Liteni, sprijiniți de Asociația ”EUROACTIV” din Suceava și de profesori și personalul ce a lucrat în sectorul administrativ din fosta Casă de Copii Școlari din Liteni fostul (Centru de Plasament ”Iorgu Vârnav Liteanu”) au organizat acțiunea intitulată ”REUNIUNEA KASTELANILOR”.

La acțiune au participat un număr de 66 de persoane (40 de tineri și 26 de profesori, educatori, bucătărese, îngrijitori, supraveghetori de noapte), toți ne-am adunat la un local din localitatea Liteni, județul Suceava.

Întâlnirea a avut loc pe 15 iulie, duminică începând cu orele 13:00 când au început să apară personalul care a activat în fosta Casă de Copii, tineri, profesori de la unitatea școlară care au predat la mare parte din tinerii care au participat la întâlnire.

Acțiunea a fost moderată de domnul prof. Ninu Leneschi – fostul director al Casei de Copii din Liteni și de doamna prof. Narcisa-Daniela Ștefănescu – PrimVicepreședintele Asociației EUROACTIV, cei 2 urându-le tuturor invitaților și inclusiv tinerilor Bine au venit și le-au urat sfaturi de viață.

La orele 13:40 ne-am deplasat la locația unde a funcționat Casa de Copii Școlari Liteni, unde ne aștepta administratorul conacului și domnul Primar Tomiță Onisi drept pentru care le mulțumim!

S-a vizitat conacul unde a funcționat Casa de Copii care deja era în stare de degradare, sălile de meditație unde tinerii își făceau témele pentru școală, cantina, școala din localitate și apoi au revenit la servirea unui dineu oferit în cinstea amintirilor frumoase, petrecute în anii de funcționare a Casa de Copii Școlari Liteni.

Tinerii postinstituționalizați le-a oferit flori și icoane tuturor invitaților care au venit la eveniment, apoi au avut ocazia să vizioneze filmări cu evenimente frumoase de pe vremea când funcționa unitatea de asistență social.

S-au depanat amintiri, am schimbat impresii, am primit sfaturi, s-au ținut alocuțiuni, apoi organizatorii au oferit și diplome tuturor profesorilor, educatorilor și personalului de la Liteni.

Acțiunea a fost coordonată și sprijinită de voluntarii ONG-ului ”EUROACTIV”: Carmen Șincar, Toma Ungureanu, Adina Lungu, coordonați de profesorii: Ninu Leneschi, Mihai Greciuc – președintele Asociației, Narcisa-Daniela Ștefănescu – primvicepreședinte, de Romeo-Irinel Bolohan – vicepreședinte, de Marius Roman – tânăr crescut în Casa de Copii, și toți ceilalți tineri care au avut plăcerea de a participa la acest eveniment special.

 


Intră acum și în grupul de