O delegație a Liceului Tehnologic “Ștefan cel Mare” din Cajvana a participat la Simpozionul “Ierarhi și slujitori ai bisericii ortodoxe române, susținători ai Marii Uniri” din Republica Moldova


Intră acum și în grupul de

Manifestările închinate Anului Centenar continuă și la Liceul Tehnologic “Ștefan cel Mare” din Cajvana.

La finalul săptămânii trecute, o delegație a liceului formată din domnul director coordonator, prof. Robu Nicolae, domnii directori adjuncți, prof. Ciotu Iulian și Crăciun Marius, precum și preot dr. Davidoaia Ghiorghiță, a fost prezentă la o activitate deosebită desfășurată de partenerii din Republica Moldova, la Liceul Teoretic “Pan Halippa” din Edineț, activitate din cadrul proiectului “Conexiuni de Suflet”. Aici a avut loc Simpozionul “Ierarhi și slujitori ai bisericii ortodoxe române, susținători ai Marii Uniri”, manifestarea fiind prezidată de Prea-Sfințitul Antonie, Episcop de Bălți.

Luni, 26 noiembrie,  delegația  liceului din Cajvana împreună cu preotul protopop Viorel Ilișoi a ajuns la partenerii din Ucraina, la Gimnaziul din Crasna unde, cu ajutorul IPS Pimen, au donat 25 de Biblii Ortodoxe, 200 de manuale școlare de religie ortodoxă pentru clasele II-IV, precum și alte cărți religioase în limba română.

Totodată, domnul director coordonator, prof. Robu Nicolae împreună cu părintele protopop Viorel Ilișoi au depus o jerbă de flori la mormântul marelui patriot român Iancu Flondor.

De asemenea, a fost sărbătorită și Ziua Bucovinei, elevii Liceului Tehnologic “Ștefan cel Mare” din Cajvana, desfășurând activități deosebite dedicate acestei mari sărbători, într-un cadru festiv, decorat cu expoziții de desene, colaje și planșe, baloane, ecusoane și stegulețe tricolore.

Și Ziua Națională a României  va fi marcată de delegația acestei instituții care va participa cu o depunere de coroane la Alba Iulia, în cadru manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

Prof. Seserman Lidia-Loredana

Responsabilă cu promovarea imaginii

Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare” din Cajvana


Intră acum și în grupul de