Proiectul Eminescu – „Luceafărul poeziei româneşti”, la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare” Cajvana


Intră acum și în grupul de

”Ziua Culturii Naționale” a fost o zi festivă  și pentru cadrele didactice și elevii de la Liceul Tehnologic ”Ștefan cel Mare” Cajvana. Acest fapt este dovedit de interesul și seriozitatea ce au arătat-o aceștia în organizarea de activități omagiale, dedicate marelui poet Mihai Eminescu, în ziua de 15 ianuarie.

Activitatea Eminescu – „Luceafărul poeziei româneşti” a fost coordonată de către șefa comisiei profesorilor de limba şi literatura română, profesoara Cristina Crăciun Pîţu și s-a desfășurat în cabinetul de istorie al liceului.

Activitatea a debutat cu prezentarea referatului „Luceafărul poeziei românești” în care s-au subliniat temele și motivele eminesciene, iar elevii clasei a VIII-a A au  prezentat un Power Point prin care cei prezenți și-au împrospătat memoria cu privire la viaţa şi activitatea marelui poet.

În cadrul proiectului și-au adus aportul și profesorii de limba și literatura română,  Oana Robu, Adriana Țîcșa, Alina Tipa, Domnica Mitrofan, Viorica Draghici și Ionela Tcaciuc, Liliana  Avram, Pîțu Anastasia, dar și elevii claselor a VIII-a A, a VI-a B, a V-a B și a VII-a C.

Prin momentele pregătite, organizatorii au vrut să creeze un cadru prin care toţi elevii să se exprime, să relaţioneze, să se bucure de această zi de sărbătoare şi, nu în ultimul rând, să evoce şi să aducă un omagiu memoriei marelui poet.

 “Aceste activități dovedesc atenta preocupare a cadrelor didactice din școala noastră față de munca educativă și reala implicare a elevilor în manifestările de acest gen”, a declarat responsabila comisiei metodice a catedrei de limba și literatura română, prof. Cristina Crăciun- Pâțu.

Bibliotecara Rodica Mîţan a prezentat apoi o expoziţie de carte care a cuprins  volume de poezii ale poetului, viaţa şi opera poetului Eminescu.

Nu a putut lipsi de la activitățile omagiale conducerea şcolii reprezentată de directorul coordonator Nicolae Robu şi directorul adjunct Ciotu Iulian, precum și doamna Consilier Educativ, învățătoarea Tomuț Cristina.

Prof.înv.primar  Lidia-Loredana Seserman,

Responsabilă cu promovarea imaginii

 Liceului Tehnologic ”Ștefan cel Mare” Cajvana


Intră acum și în grupul de