Agenda evenimentelor din weekend, la Iulius Mall: Muzeul Memoriei, ateliere de creație și târg handmade

Sfârșitul de săptămână aduce noi propuneri de petrecere a timpului liber, la Iulius Mall Suceava. O incursiune inedită în „Muzeul Memoriei”, ateliere creative pentru prichindei și propuneri de obiecte lucrate cu migală de artizani vor îmbogăți vizita din acest week-end, la Iulius Mall.

Cei pasionați de obiectele handmade primesc invitație la târgul tematic, care se desfășoară de vineri până duminică inclusiv, în perioada 8 – 10 februarie 2019, la parterul Iulius Mall. Obiecte inedite, realizate prin tehnici aparte de maeştrii lucrului manual, sunt propunerile pentru cei care vor să ofere un plus de personalitate garderobei sau locuinței lor. Vor găsi coliere, cercei, brăţări şi podoabe handmade, realizate din pietre preţioase şi semipreţioase, mărgele, fimo sau piele, genţi şi alte articole croşetate, obiecte decorative, cutii de bijuterii pictate, accesorii vestimentare și multe alte articole realizate prin tehnici neconvenţionale, dar și cosmetice naturale.

Puținele zile de vacanță rămase pot fi petrecute cu voie bună de prichindei, la Iulius Mall. Sâmbătă, cei mici sunt așteptați la noi sesiuni ale atelierelor de creație, pentru a-și dezvolta abilitățile. De la orele 14.00 și 15.00, în zona magazinelor pentru copii, în compania specialiștilor Creativ & Deco, micii artiști vor realiza decorațiuni cu tematică muzicală. Toate materialele necesare sunt asigurate de Iulius Mall, iar creațiile le vor fi oferite cadou. Participarea este liberă, în limita locurilor disponibile, înscrierile putând fi realizate la Centrul Info, în ziua desfășurării atelierelor.

Începând de sâmbătă, 9 februarie, la etajul Iulius Mall Suceava se instalează „Muzeul Memoriei”. Este o expoziție multimedia interactivă, care oferă publicului noi perspective asupra Primului Război Mondial. Vizitatorii vor parcurge un traseu emoționant, ghidat prin fragmente din viețile descoperite în fotografii, amintiri, cărți poștale, înregistrări audio, jurnale și documente istorice. Toate au fost transpuse în proiecții și instalații sonore, conturând o reconstituire interactivă. Intrarea este liberă. „Muzeul Memoriei” este un demers educațional și cultural inițiat de Asociația Punctart.