Sportivul dornean Dorin Andrei Rusu, dublu campion național la proba de 1500 de metri și medaliat cu argint și bronz la proba de 800 de metri


Intră acum și în grupul de

Sportivul dornean Dorin Andrei Rusu a participat, miercuri și joi, la probele indoor din cadrul Campionatului Național de Seniori aflat la la 49-a ediție și la cele din cadrul Campionatului Național de Tineret aflat la cea de-a 36-a ediție care s-au desfășurat la București, obținând mai multe medalii.

Andrenorul Cristian Prâsneac din cadrul CSM Dorna a declarat că Dorin Andrei Rusu, legitimat la CSM Dorna Vatra-Dornei club finațat de Primăria Municipiului și Consiliul Local Vatra-Dornei a avut o evoluție foarte bună.

Astfel, el a reușit să obțină două titluri de Campion Național atât la  Seniori cât și la Tineret în proba de 1500 metri cu timpul de 3 minute 50 de secunde și 52 de sutimi.

A doua zi, Andrei Dorin Rusu a luat startul în proba de 800 metri unde a obținut două medalii, din care bronz la categoria Seniori și argint la categoria Tineret cu timpul de 1 minut 54 de secunde și 44 sutimi.

Antrenului lui Andrei Dorin Rusu, Cristian Prâsneac, a declarat că este bucuros de medalile obținute de sportriv ținând cont că a participat pentru prima oară la proba de 800 metri în sală.

„Cred că sunt niște rezultate foarte bune”, a spus Prâsneac.

Potrivit acestuia, greul pentru sportivul dornean de acum începe pentru că va avea trei curse foarte importante în 16 februarie la Campionatul Balcanic de Seniori de la Istanbul-Turcia în proba de 1500 metri, în 17 februarie Cupa Istanbul în proba de 3000 metri și în 20 februarie la Grand Prix Indoor de la Belgrad în proba de 1500 de metri.

„Sperăm că după aceste trei curse sportivul meu să își îndeplinească baremul pentru Campionatul European Indoor de Seniori care are loc Glasgow-Scoția în perioada1-3 Martie”, a mai spus Prâsneac.(N.B.)


Intră acum și în grupul de