La Vatra Dornei se desfășoară școala de vară în domeniul proprietății intelectuale, organizată de USV


Intră acum și în grupul de

În perioada 14 – 21 iulie 2019, la Vatra Dornei, se află în plină desfășurare evenimentul cu caracter științific International Summer Law School (ISLS), ediția a XII-a, cu tema „Proprietatea intelectuală în România și Uniunea Europeană”,organizat de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Tîrgu Mureș, și Societatea Română de Cercetare pentru Afaceri Publice și Private din Tîrgu Mureș.  

Această ediție a Școlii de vară se bucură de sprijinul partenerilor Universitatea Româno – Americană, Editura Universul Juridic, Editura CH Beck, Editura Universitară, Asociația Română de Drept și Afaceri Europene, Centrul de Studii Regionale și Pluraliste „Transilvania”, Școala Populară de Arte și Asociația Transilvană pentru Cultură.

Workshop-urile incluse în programul ISLS 2019 vizează dezbateri referitoare la protejarea și promovarea proprietății industriale, a dreptului de autor și a drepturilor conexe, principalele noutăți legislative în materie (cum ar fi modificarea Legii nr. 8/1996 prin Legea nr. 15/2019 și recenta adoptare a Directivei UE privind dreptul de autor și drepturile conexe pe piața unică digitală și de modificare a Directivelor 96/9/CE și 2001/29/CE), precum și alte teme de actualitate din domeniul proprietății intelectuale.

La această ediție participă teoreticieni și practicieni ai dreptului (cercetători, avocați, practicieni în insolvență), studenți, masteranzi și doctoranzi de la universități din țară (Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, UMFST Tîrgu Mureș, Universitatea Româno – Americană din București, Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din București, Universitatea Titu Maiorescu din București, Universitatea „Transilvania” din Brașov, Universitatea „Nicolae Titulescu” din București), și din străinătate (Universitatea din Cernăuți, Ucraina; Universitatea Adam Mickiewicz din Poznań, Polonia; Università degli Studi di Verona, Italia; International Black Sea University din Tbilisi, Georgia), precum și profesioniști din domeniul proprietății intelectuale.

Președinții ISLS sunt specialiști de anvergură: Prof. univ. dr. Mircea DUȚU, directorul Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” din cadrul Academiei Române, și Prof. univ. dr. Viorel ROȘ, de la Universitatea „Nicolae Titulescu”, Bucureşti.

Coordonatorii școlii de vară sunt: Conf. univ. dr. Camelia IGNĂTESCU – Universitatea „Ștefan cel Mare”din Suceava, Prof. univ. dr. Daniel-Mihail ȘANDRU – Centrul de Studii de Drept European al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu”, Academia Română, și Lector univ. dr. Raul Felix HODOŞ, UMFST, Tîrgu Mureș.

Prin organizarea Școlii de Vară și a conferinței asociate, tânăra Facultate de Drept și Științe Administrative a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava își demonstrează încă o dată valoarea, dar și prestigiul acumulat în rândul cadrelor didactice și al cercetătorilor din domeniul Dreptului, precum și al studenților –nu doar în țară, ci și în străinătate – promovând învățământul juridic sucevean, atât la nivel național, cât și internațional.


Intră acum și în grupul de