Premii pentru trei studente USV la Colocviul „Mihai Eminescu” din Iași

Este o tradiție ca în fiecare an, studenţii de la Facultatea de Litere şi Știinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii „Ștefan cel Mare” din Suceava să se remarce la cea mai prestigioasă manifestare ştiinţifică studenţească cu profil filologic din România, Colocviul Naţional Studenţesc „Mihai Eminescu”, se arată într-un comunicat de presă al universității sucevene.

Colocviul ieșean, ajuns la cea de-a XLV-a ediție, s-a desfăşurat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în perioada 23-24 mai 2019.

Studentele premiate la colocviul ieșean

La secțiunea de traduceri din acest an, premiul al III-lea a fost obținut de masteranda Elena Șestac și studentele Mădălina Opincă și Cosmina-Georgiana Calancea, din anul al II-lea, de la specializarea Limba și literatura franceză – Limba și literatura spaniolă, pentru traducerea în limba spaniolă a poemului eminescian Luna iese dintre codri (La luna entre la arboleda).

Studentele au fost coordonate de asist. univ. dr. Alina-Viorela Prelipcean. Anual, la acest colocviu participă studenți de la numeroase facultăți de litere din România şi Republica Moldova.