Un ucrainean a încercat să introducă în România 450 pachete cu țigări de contrabandă


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră și lucrătorii vamali suceveni au descoperit un nou lot de țigări de contrabandă de proveniență ucraineană, ascunse în peretele lateral al unui microbuz, anunță Comisarul șef de poliție de frontieră Ilie Poroch Serițan, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava.

În această dimineață, un cetățean ucrainean în vârstă de 42 de ani, conducând un microbuz marca Opel Vivaro s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Siret din județul Suceava.

Existând suspiciuni că ar transporta țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în peretele lateral stâng al microbuzului, cantitatea de 450 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare totală de 675 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

De asemenea, s-a instituit măsura de interzicere a intrării în România, împotriva cetățeanului ucrainean, pe o perioada de 5 ani.

Amintim că ieri, pe segmentul de frontieră sucevean au fost descoperite colete cu 7.390 pachete cu țigări de contrabandă.


Intră acum și în grupul de