The Romanian International University Fair organizează primul eveniment educațional virtual din România. Sunt așteptați 8000 de participanți


Intră acum și în grupul de

Tinerii simt de multe ori o presiune mare pe umerii lor. Presiunea de a avea note bune, de a alege facultatea și viitorul potrivit sau de a fi singuri în tot procesul relaționării cu instituția educațională pe care o aleg. Ca urmare a acestor presiuni și lipsei de sprijin, mulți dintre ei nu fac cea mai bună alegere când vine vorba de studiile superioare care să îi reprezinte și astfel, nu pot să își atingă potențialul maxim sau visele.

Studiile arată că 80% dintre absolvenții facultăților din România au joburi în alte domenii decât cele pentru care au studiat la facultate, potrivit datelor obținute de gândul.info. Acest lucru înseamnă că patru din cinci tineri adulți, ca urmare a alegerii greșite a domeniului de studiu, trebuie să se adapteze la a face altceva decât au învățat la cursurile din facultate – ceea ce este pentru unii dintre ei experiența majoritară de dezvoltare. Această problemă devine și mai importantă atunci când realizăm că tinerii absolvenți se trezesc pe o piață a muncii care nu pune la bătaie joburi pentru oameni fără experiență.

Cum pot primi tinerii români ghidare și acces pentru opțiunile care îi reprezintă?

Pentru a veni în sprijinul tinerilor care își doresc un viitor sigur și care sunt în căutarea domeniilor de studiu care să li se potrivească, RIUFThe Romanian International University Fair  vine de 15 ani pentru ei cu cele mai bune opțiuni de studiu din lumea întreagă, dar și din țară. Cel mai mare eveniment educațional din Europa de Sud și de Est a ajutat mai mult de 245.000 de vizitatori să găsească instituția educațională care să îi avantajeze.

În ciuda provocărilor din prezent, RIUF aduce în continuare tinerilor din România toate resursele pentru a scrie viitorul pe care și-l doresc. Pe 8-9 aprilie, RIUF va avea prima sa ediție virtuală, evenimentul online gratuit unde tinerii vor putea găsi din confortul propriei case peste 7.000 programe de studii din 10 țări, discuta cu reprezentanții instituțiilor sau primi gratuit consultanță educațională și în carieră.

Acestea și multe alte avantaje vin pentru tineri pe o platformă inovativă de realitate simulată, care redă experiența evenimentului RIUF fizic. Participanții vor putea naviga prin târgul virtual, oprii la standurile instituțiilor despre care vor să afle mai multe, descărca materialele și salva cu ușurință pe propriul calculator personal. Acest tip de eveniment educațional este o premieră pentru piața românească. Platforma pe care se va desfășura Virtual RIUF este una dintre cele mai apreciate la nivel internațional, fiind folosită de universități de top precum University of Maryland, dar și de alte entități private.

Acces digital la 7.000 de programe de licență și masterat din 20 de domenii și 10 țări

Informații despre peste 20 de domenii de studiu vor fi disponibile la Virtual RIUF, ajutând participanții să se informeze, să compare și să aleagă cel mai bun program de licență sau masterat pus la dispoziție de universitățile prezente la eveniment. În cele două zile de eveniment vor putea afla mai multe despre programe de drept, marketing, IT & Computer Science, medicina, arte, științe naturale, business, arhitectura, design.

De asemenea, peste 100 de instituții educaționale vor fi prezente pe 8 și 9 aprilie în online la Virtual RIUF. Fiecare instituție va avea un stand virtual, la care participanții se pot opri, solicita mai multe informații prin chat sau video call și pot descărca materialele care le sunt de ajutor despre programele de studiu, burse sau viața în campus.

Apoi, pot participa și la webinariile facilitate de către reprezentanții universităților internaționale sau cu studenții români care au ales să urmeze un program de studiu în afara țării.

Suport pe toate planurile în găsirea opțiunilor care li se potrivesc

Chiar dacă toate aceste beneficii sunt de ajutor pentru un tânăr care caută un program de licență sau masterat, alegerea unei singure opțiuni poate fi un proces intimidant și greu de gestionat. Pentru a face această călătorie mai ușoară, participanții vor beneficia în cele două zile de eveniment și de consiliere gratuită pentru studii sau carieră. Ei vor putea astfel povesti direct cu un consilier expert, care îi va sfătui având în vedere fiecare context.

Mai multe moduri în care consilierii pot ajuta? Ei îi pot ghida pe tineri pentru a profita de toate oportunitățile de studiu din străinătate, iar pentru cei care doresc să studieze în UK pot afla cum se mai pot bucura de aceleași beneficii ca studenți în Marea Britanie înainte și după Brexit. Peste 30 de universități britanice îi așteaptă pe vizitatorii români la Virtual RIUF cu informații despre beneficiile pe care pot oferi în continuare (burse speciale oferite pentru cetățenii UE, posibilitatea de a aplica la facultate din clasa a 11-a și de a începe studiile chiar din clasa a 12-a în UK sau surse de finanțare similare împrumuturilor guvernamentale).

Olanda, SUA, Elveția, Germania, Belgia sau Franța sunt alte destinații de top pentru tinerii români care aleg studiile în afară și care vor avea și ele reprezentanți la Virtual RIUF.

România, ca destinație educațională de top

Pentru cei care nu știu sigur dacă li se potrivește studiul în afară, România va fi reprezentată la eveniment de peste 12 instituții. Universitatea București, Universitatea de Arhitectură Ion Mincu sau Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti sunt câteva dintre numele de pe listă care abia așteaptă să povestească în online cu viitorii studenți.

Perspectiva internațională este una din motivațiile pentru care mulți tineri români merg să studieze afară. Pentru prima dată, ei vor avea la eveniment două opțiuni de studiu cu diplomă și programă internațională, de care beneficiază direct din propria țară.

EA – The Entrepreneurship Academy este singura facultate de antreprenoriat din Europa de Sud Est realizată în parteneriat cu Team Academy NL, iar Academia Europeană pentru Asistenți Medicali este facultatea dezvoltată având la bază modelul educațional britanic oferit de Coventry University. Aceste două facultăți unice atrag studenți și din afară, dovedind că educația de top poate fi accesată chiar din România.

Participanții sunt invitați să se înscrie aici. Ei vor primi înaintea evenimentului un link pentru a intra pe platformă, unde își vor putea face propriul avatar și plimba prin evenimentul virtual, exact cum ar face și în viața reală. 8-9 aprilie va reprezenta un nou început pentru oportunitățile care vin pentru tinerii români, cu scopul de a-i încuraja să acceseze resursele de care dispun pentru a-și plănui eficient și din timp viitorul. Astfel, mai mulți tineri români își vor construi o carieră care li se potrivește și care aduce contribuții reale pe piața muncii.


Intră acum și în grupul de