Trei migranți din Egipt și Yemen au fost prinși la Vășcăuți. Ei intenţionau să ajungă în Germania

Polițiștii de frontieră suceveni, în cooperare cu autoritățile de frontieră din Ucraina, au depistat trei cetățeni străini, doi din Egipt și unul din Yemen, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în România din Ucraina.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, cei trei au fost depistați în data de 31 martie, în jurul orei 23:40, în apropierea liniei de frontieră, pe direcția localității Vășcăuți.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că doi din bărbați sunt din Egipt, cu vârsta de 24, respectiv 28 de ani, iar cel al treilea cetățean este din Yemen, în vârstă de 44 de ani. Toţi au declarat că intenţionau să ajungă în Germania.

Poroch-Serițan preciează că autoritățile de frontieră din Ucraina au anunțat că pe aceeași direcție au depistat și reținut doi cetățeni din Egipt, constatându-se ulterior că fac parte din același grup.

În cauză, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Siret efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform acordului între Comunitatea Europeană și Ucraina privind readmisia persoanelor, cei trei cetățeni străini au fost preluați de autoritățile de frontieră din Ucraina, în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale ce se impun.