Societatea civilă suceveană s-a mobilizat pentru sprijinirea vârstnicilor din județ


Intră acum și în grupul de

În aceste momente complicate pentru comunitatea suceveană, a fost lansat Fondul de Solidaritate: “Fii aproape de departe”, o inițiativă civică menită să ajute persoanele vârstnice fără familie sau fără alte forme de sprijin. Finalitatea acestui apel la solidaritate la care s-au raliat televiziunea Intermedia, societatea civilă și  Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Suceava,  constă în achiziționarea unor pachete cu alimente esențiale și dăruirea acestora, persoanelor vârstnice aflate în dificultate.

Prin livrarea acestor pachete alimentare se limitează și expunerea acestora la mediu și, implicit, la riscul de infestare, persoanele vârstnice reprezentând în prezent cel mai vulnerabil grup. Asociația Seva, condusă de doamna Angela Zarojanu și Asociația Multicare, a cărei președintă este Nicoleta Daneliuc, Ami si Mihai –fotografie si video,  alături de Roxana Dumitrache, activistă pentru drepturile omului și împreună cu Narcisa Marchitan și colegii voluntari din cadrul Direcției de Asistență Socială de la Primăria Suceava,  au lansat acest apel la solidaritate, cu sprijinul important, ca de fiecare dată,  al reporterului Adrianei Dascălu Bulină și al Televiziunii Intermedia. Apelul la solidaritate reprezintă un adevărat test de empatie și generozitate pentru societatea suceveană. 

Pachetele au ajuns pe mesele persoanelor vârstnice datorită implicării extraordinare a părintelui Iustinian Cojocaru, preot la Biserica Sfântul Dumitru din Suceava care  a însoțit voluntarii si s-a implicat personal cu multa dăruire si generozitate în distribuirea pachetelor. O parte din pachete au ajuns  astăzi si la căminul de bătrâni aflat în îngrijirea Arhiepiscopiei.

La două săptămâni de la debutul campaniei, persoane generoase de peste tot din țară au făcut donații, orice suma fiind esențială. Campania va continua pe tot parcursul stării de urgență, iar în contextul săptămânii luminate, pachetele vor fi oferite la începutul săptămânii viitoare. Pe lângă produsele alimentare, pachetele vor conține și măști si mânuși de unică folosință oferite de Farmacia ARSENE.

Fondul de Solidaritate: “Fii aproape de departe” rămâne o inițiativă civică continuă, donațiile se vor strânge pe tot parcursul stării de urgență instituite. Inițiatoarele acestei campanii își exprimă recunoștința față de cei care au donat și invită sucevenii să fie alături de semenii lor aflați în dificultate nu doar cu donații, ci cu orice gest de solidaritate și grijă, atât de importante în momentul dificil pe care îl traversăm. 

Contul în care se pot face donațiile este: 

RO98BTRLRONCRT0259440301 al Asociației Multicare, Banca Transilvania Suceava. 


Intră acum și în grupul de