Miza alegerilor pentru 2016 la Suceava – locul 3!


Intră acum și în grupul de

Adevărata bătălie la alegerile locale din județul Suceava este dintre Mișcarea Populară și ALDE.

Deși partidele mari, PSD si PNL, sunt principalii actori, scopul fiecăruia este să obțină cât mai multe voturi ca să realizeze majoritatea în CJ.

În acest demers electoral, PSD pare avantajat pentru că nu mai are de decontat o guvernare, ba din contră, vocile care susțin tot mai vehement că a fost bine în perioada PONTA-PSD sunt tot mai multe, în timp ce PNL, condus acum de foști lideri PDL, are tarele Guvernării BOC, slaba performanță a președintelui Klaus Iohannis și gafele guvernării Cioloș.

Așa stând lucrurile, cel mai important pentru aceste partide, PNL si PSD este cine va fi partidul care la Suceava se va clasa pe locul 3 și va intra cu consilieri în CJ. Din acest motiv, lupta cea mai importantă e cea dintre partidul lui C.Tăriceanu – ALDE și cel a lui T.Băsescu – MP.

udrea popovici milici pmp (14) miza

Plecată bine din block starturi, Mișcarea Populară s-a împiedicat înaintea campaniei și începe să piardă suflul și membri. Și pentru că trebuie un echilibru pe scena politica, ALDE, preluat de deputatul Băișanu, pare să se ridice însă lupta celor două partide este pe pragul electoral de 5 %.

Important pentru ele este cine va trece de 5 % și va accede în CJ, acolo unde, cu puțin noroc, pot juca ”o carte mare”. A președintelui sau a unui vicepreședinte.

În următoarele zile, vom asista la o luptă între versatilul Alexandru Băișanu și mai puțin experimentatul Corneliu Popovici.

Și în funcție de cine pe cine va păcăli mai bine, se va putea ajunge la cele 5 procente care vor înclina balanța decisiv în CJ și vor da un viitor politic unuia dintre cei doi lideri menționați anterior.

De fapt, e bine să nu uitați nici o secundă că ALDE e aliatul din dreapta, cu acte în regulă, al PSD în timp ce Mișcarea Populară ar putea fi un partener al PNL.

 

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de