Acasă Editorial Ion Lungu – THE UNDERGROUND MAYOR

Ion Lungu – THE UNDERGROUND MAYOR


Intră acum și în grupul de

După 8 ani in care a ocupat fotoliul de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu a anunţat că mai vrea incă 4.
Din 2004 incoace, Primăria Suceava a fost condusă de fostul director al SC AMBRO SA, firma care a falimentat intre timp.

După 8 ani, Lungu va trebui să explice, măcar aşa de principiu, ce a însemnat „domnia” lui pentru suceveni.



În cele doua mandate consecutive ale sale, dl Lungu a avut parte si de boom economic, dar si de criză financiara mondială şi naţională. A avut parte de un prim Consiliu Local în care nu avea majoritatea de partea sa şi l-a avut pe cel de al doilea în care s-a putut baza pe votul a peste două treimi dintre consilieri. Deci, a avut puterea „absolută” la Suceava.

Am făcut o trecere în revistă a marilor realizări ale GOSPODARULUI, cum singur ii place să îşi spună, Ion Lungu şi am ajuns la concluzia că tot ce a făcut mai de preţ primarul in cele doua mandate ale sale se află….sub pământ.

Reabilitare sistem de canalizare si apa, refacerea sistemului de termoficare, peste 100 de milioane de euro…sunt sub pământ.

Pe principiul „prinde cârtiţa şi scoate-i ochii”este imposibil ca cineva sa spună acum că Ion Lungu nu a făcut ce trebuie.

Mi-a venit in minte şi mega-proiectul parcării SUBTERANE din centrul Sucevei. Tot sub pământ.

Consolidarea Cetăţii de Scaun a Sucevei, un alt mare proiect al primarului Lungu, are drept cea mai importantă parte de executat tot sub pământ.
Ultimele conferinţe de presă de la Primăria Suceava au avut ca subiect realizarea de cimitire. Aici deja nu mai comentez.

Nu aş vrea să fiu răutăcios şi să amintesc despre multele cârpeli ale asfaltului din Suceava şi despre faptul că în 8 ani Ion Lungu nu a reuşit să identifice soluţia corectă a asfaltului care trebuie turnat pe străzile din municipiu, astfel încât să nu fie necesare alocări peste alocările altor alocări de fonduri din bugetul local pentru drumurile din oraş, care oricum arată descurajator pentru şoferi.

Sunt insă două realizări interesante: OUL gigant depozitat undeva pe la Cetate şi Bucovina Inaripată, celebra statuie realizată în mandatul Ion Lungu, şi care, aşa cum îi spune şi numele, tot zboară dintr-un loc în altul nemaigăsindu-şi, de câţiva ani, odihna binemeritată a unui monument autentic.
Acum, o puteti zări in Piaţa Uniunuii Europene sau Piata Steagurilor, cum i se mai spune.

Ion Lungu va veni, in scurtă vreme, in faţa sucevenilor şi le va cere, incă odată, votul. Probabil, de data asta, va realiza ceva si deasupra solului. Oricum, câteva proiecte sunt deja demarate, insă nu vor fi gata până se termină şi cel de al doilea mandat al său.

Una dintre promisiunile de realizari de “deasupra pamăntului” pe care a anuntat-o, insă doar de principiu, fără a da detalii prea multe, este oferirea a 5.000 de locuri de muncă.

După 8 ani de primărie, Ion Lungu mai vrea incă 4. Probabil că, de data asta, va dori sa puncteze si un cinematograf. Poate o şcoală? Poate o gradiniţă? Poate o biserică? Poate va vrea să facă teatru (că fanfară de comună avem deja în centrul Sucevei duminica)?

Şi mai trebuie spus ceva: ION LUNGU a fost tot timpul de partea partidului aflat la guvernare, iar portile bugetului de stat i-au fost deschise. Oare va mai prinde încă odata guvernarea la Primărie?

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version