Acasă Editorial ”SFINTII” de la PUTNA

”SFINTII” de la PUTNA


Intră acum și în grupul de

La Putna, pe 15 august 2013, a fost popor mult. Așa e cam in fiecare an.

Anul acesta însă, pe lângă băieții de bani gata, vreo 2-3 interlopi veniți să se roage pentru sentințe mai favorabile și politicienii care au venit la baia de mulțime, au fost și câteva surprize.



Teoretic, prima dintre ele ar fi trebuit să fie prezența premierului și președintelui PSD, Victor Viorel Ponta. Dar asta nu mai era nici o surpriză pentru că şeful PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, i-a anunțat venirea cu vreo 10 zile înainte.

Deci nu se pune.

Nu au fost pentru presă surprize nici faptul că senatorul Ovidiu Donțu i-a dus trena premierului pe oriunde a pășit acesta și nici că atunci când dl Ponta a pășit pe porțile mănăstirii toți din gașca PNL venită la Putna au sărit să ocupe locurile rămase libere la poză cu premierul, de parcă își trăiseră copilăria cu el.

Cel mai abitir, ca întotdeauna de altfel la asemenea momente, s-a aburcat liderul liberal Alexandru Băișanu care efectiv s-a impus printre toti cei care îl inconjurau pe premier, ca să ajungă în spatele acestuia, puțin lateral stânga, numai bun de filmat si dat în prime-time de vreo televiziune locală doritoare de asemenea imagini de colecție. Și una sigur a fost pe plus cu imaginile astea.

Deci acestea nu au fost surprizele.

Una dintre surprize a fost prezența lui Cătălin Predoiu, fostul ministru al Justiției, în delegația PDL condusă de Gheorghe Flutur. E clar, băieții l-au scos deja la încălzire pentru alegerile prezidențiale de la anul.

Și una poate și mai mare a fost prezența, pentru prima dată la Putna de 15 august, a primarului de Suceava, Ion Lungu. Şi nu separat, ci alături de echipa lui Gheorghe Flutur si Ioan Bălan.

După ce timp de un an, Ion Lungu s-a delimitat de PDL ca de ”dracul”, acum nu numai că apare alături de ei, dar o face într-un mod public, la cea mai mare vedere și cu 3 ani înainte de alegerile locale.

Iar asta spune multe.

Acu nu pot garanta că Ion Lungu s-a gândit sa candideze din nou la Primăria Suceava din partea PDL sau râvnește la un alt fotoliu de ales. Cert e că a fost acolo unde era toată spuma politicii din România, cu premierul în frunte și nu era la pulpa piciorului lui Viorel Ponta, așa cum a făcut-o de exemplu primarului Iașiului, Gheorghe Nechita, și el prezent la mănăstire printre foarte mulți politicieni locali sau regionali care au prins subit, joi, pe 15 august 2013, dor de de cele sfinte de la Putna.

 

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version