Acasă Evenimente Sucevenii pot vizita expozitia documentara ”500 de ani de la construirea manastirii...

Sucevenii pot vizita expozitia documentara ”500 de ani de la construirea manastirii Turnul Rosu”


Intră acum și în grupul de

AfişArhivele Naţionale – Serviciul Judeţean Suceava, cu sprijinul Muzeului Bucovinei organizează în perioada 15 august – 15 septembrie 2013, la sediul Filialei  Suceava a UNIUNII ARMENILOR DIN ROMÂNIA, situat  în curtea Bisericii Armeneşti Sf. Cruce din Suceava, str. V. Alecsandri nr.3 expoziţia documentară ”500 de ani de la construirea mănăstirii Turnul Roşu”, informează într-un comunicat de presă, reprezentanții Arhivelor Naționale Suceava.

Potrivit acestora, expoziția poate fi vizitată în intervalul orar 09.00 – 17.00.



Evenimentul  expoziţional se înscrie în seria manifestărilor dedicate împlinirii a 500 de ani de la ctitorirea Mănăstirii armene Turnul Roşu din Suceava.

În cadrul manifestării va fi lansat Albumul omagial Turnu Roşu 500 – Hagigadar 501, XVI – un veac fast pentru spiritualitatea armenească bucovineană, editat de filiala Suceava a Uniunii Armenilor Suceava şi Arhivele Naţionale Suceava.

“Atât Albumul omagial, cât şi expoziţia documentară îşi propun o prezentare a realizărilor comunităţii armeneşti din Bucovina, atât pe plan laic, cât şi pe plan religios. Dintre acestea putem aminti: inventarele bisericilor Sf. Simion, Sf. Cruce, Zamca şi Mitoc; catagrafia familiilor armeneşti din Suceava; situaţii statistice referitoare la copii care frecventază şcoala trivială armenească, statutele comunităţii armeneşti din Suceava, cererea coloniei armeneşti din Viena de a se construi ca filială a celei din Suceava; Calendarul armean pe 1904 etc”, se arată în document.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version