Evenimentul „Sunt cetatean european!” va avea loc duminica, la Suceava, Iasi, Botosani, Piatra Neamt si Bacau


Intră acum și în grupul de

Asociația de Inițiativă Locală Roman 2002, în parteneriat cu Asociația Intercult Bucovina (INTERCOOLT) și Consiliile Județene din Regiunea Nord-Est, organizează evenimentul denumit ”Sunt cetățean european!”, care se va desfăşura duminică, 1 iunie 2014, concomitent în cinci reşedinţe de judeţ: Suceava, Iași, Botoșani, Piatra Neamț şi Bacău.

Potrivit organizatorilor, acțiunea are ca scop informarea locuitorilor din aceste oraşe cu privire la cetățenia europeană, drepturi și obligații. „Tinerii participanți la seminar vor solicita, împreună cu alți 50 de tineri,  trecătorilor săƒ răspundăƒ la întrebările din chestionarul  ”Sunt cetătean european!” Rezultatele vor fi înterpretate și prezentate sub formă unui grafic de către un sociolog, pentru a află care este nivelul cunoștințelor referitoare la cetățenia europeanăƒ și drepturile asociate acesteia.

La finalul proiectului, pentru menținerea legăturii cu tinerii participanți la seminar, cât și pentru mărirea numărului de beneficiari, va fi lansat concursul „Cetățenia europeană în imagini”, care constă în realizarea unui film în care să se prezinte ceea ce înseamnă  pentru ei cetățenia europeană. Vor fi selectate cele mai bune 20 de filme, iar tineri selectați vor participa la o întâlnire de o zi, organizată la sediul Asociației de Inițiativă Locală  Român 2002, prilej cu care  vor fi prezentate peliculele și vor fi desemnați câştigătorii”, explică organizatorii evenimentului.


Intră acum și în grupul de