“Targ de Sanziene”, in Parcul Central din municipiul Suceava

Târgul meşterilor populari

Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, în colaborare cu Primăria Suceava, organizează în perioada 21-24 iunie 2014, “TÂRGUL DE SÂNZIENE” al meșterilor populari, care se va desfășura în Parcul Central al municipiului Suceava, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii Centrului Cultural Bucovina.

Potrivit sursei citate, manifestarea este dedicată “Zilelor orașului Suceava” și își propune să promoveze arta și tradiția populară din Bucovina și din alte zone ale țării, cât și produsele tradiționale confecționate de meșteri, venind astfel în întâmpinarea cererii populației municipiului și a turiștilor în această perioadă a anului.

La eveniment și-au anunțat participarea peste 40 meșteșugari din județul Suceava și din țară, care vor expune obiecte meșteșugărești acoperind o arie bogată de artă populară: ceramică, arta lemnului, țesături, costume populare, artă decorativă etc.

“Tot cu ocazia sărbătorii de Sânziene, pe data de 24 iunie 2014, între orele 16.00-18.30, la Iulius Mall Suceava, Ansamblul Artistic << Ciprian Porumbescu >> va susține un spectacol dedicat << Zilelor orașului Suceava >> ”, se arată în documentul citat.