Campulung Moldovenesc gazduieste prima editia a Concursului Judetean de Interpretare a cantecului popular romanesc “GLAS BUCOVINEAN“


Intră acum și în grupul de

40657sofia-vicoveanca-1Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, respectiv Ansamblul Artistic “ Ciprian Porumbescu”, în parteneriat cu Primăria Câmpulung Moldovenesc, organizează în data de 19 iulie 2014, prima ediție a Concursului județean de interpretare a cântecului popular românesc “GLAS BUCOVINEAN”, informează într-un comunicat de presă, organizatorii manifestării.

Potrivit sursei citate, acest concurs este o selecţie de viitori colaboratori (pe o perioadă de un an de zile) ai Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, alături de mari artişti, nume de tezaur folcloric naţional. Prima ediţie a acestui concurs se adresează soliştilor vocali neprofesionişti din judeţul Suceava.

SECŢIUNILE CONCURSULUI sunt: solişti vocali cu vârste cuprinse între 14 -18 ani, respectiv solişti vocali cu vârsta peste 18 ani.

CONDIŢII DE PARTICIPARE

Fiecare concurent va interpreta două piese muzicale inedite, una fără acompaniament ( doină sau baladă) şi una cu acompaniament orchestral. Piesele trebuie să fie din repertoriul tradiţional al zonei etnofolclorice pe care o reprezintă.

În alegerea repertoriului se va ţine seama de autenticitatea pieselor folclorice, de valoarea artistică şi de diversitatea lor ritmică şi melodică. Pentru o cât mai bună evaluare, fiecare concurent va mai avea pregătite şi cinci piese din repertoriul unor interpreţi consacraţi, reprezentativi pentru zona etnofolclorică din care vine concurentul.

În document se arată că, preselecţia va avea loc în zilele de 26 iunie 2014, ora 10.00 pentru secţiunea I – copii şi 27 iunie, ora 10.00 pentru secţiunea a II –a – maturi, la sala „Dom’ Polski” Suceava, în prezenţa unui juriu format din profesionişti, care girează astfel îndeplinirea condiţiilor din regulament.

Concurenţii vor respecta precizările organizatorilor cu privire la intrarea în preselecţie/concurs, prezenţa la repetiţiile preliminare fiind obligatorie. Orice abatere de la acest program duce la descalificarea automată a concurentului.

Acompaniamentul orchestral va fi asigurat de către orchestra Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Repetiţia generală cu orchestra şi concurenţii selectaţi pentru finală va avea loc vineri, 18 iulie 2014, ora 11.00, la Sala „Dom’ Polski” din Suceava.

Spectacolul – concurs, care va fi televizat, va avea loc sâmbătă, 19 iulie 2014, ora 13.00, pe esplanada Casei de Cultură a municipiului Câmpulung Moldovenesc, în cadrul Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”, ediţia a XXV-a.

“Pentru relaţii suplimentare, vă puteţi adresa la Centrul Cultural Bucovina, tel./fax 0230/530.126, sau puteţi consulta site-ul instituției”, transmit organizatorii evenimentului.


Intră acum și în grupul de