Numeroase persoane au participat la actiunile organizate cu prilejul Zilelor Municipiului Falticeni


Intră acum și în grupul de

Programul „Zilele Municipiului Fălticeni”, ediţia 2014, a ajuns la final. În perioada 17-20 iulie 2014, în Fălticeni s-au desfăşurat evenimente cultural – artistice, sportive, religioase, destinate publicului larg, cu impact asupra unui număr impresionant de persoane care au vizitat oraşul cu prilejul hramului de Sfântul Ilie.

Piaţa „Nada Florilor” a găzduit spectacole folclorice, recitalurile unor tinere talente locale dar şi recitalurile artiştilor consacraţi: Corina, Ana Lesko, Anda Adam, trupele Daggu Project (Germania) şi AURA.

cupa_nada_florilor_1

Dumincă, 20 iulie, a avut loc a noua ediţie a Festivalului Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”, cu participarea a peste 350 de tineri artişti din judeţele Suceava, Neamţ, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Maramureş (20 de formaţii). Eveniment organizat de Inspectoratul Şcolar Suceava, Centrul Cultural Bucovina, Primăria Fălticeni, Clubul Copiilor Fălticeni şi Asociaţia „Dumbrava Minunată” Fălticeni. Marele premiu al festivalului a fost acordat Ansamblului Folcloric „Plai Bucovinean” al Clubului Copiilor  Vatra Dornei – Filiala Dorna Candrenilor.

lansare de carte_3

În colaborare cu Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, Primăria Fălticeni a deschis programul sărbătorilor cu o lansare de carte a unui grup de scriitori locali (Alexa Paşcu – DESTIN,  prof. Mioara Gafencu – VINTILĂ ŞIADBEI ŞI HARALAMBIE CIOCAN-Dimensiunile timpului, Coca Maria Udişteanu – RETRĂIRI. ), cărora li s-a alăturat scriitorul Nicolae Cârlan (NICOLAE LABIŞ- OPERA MAGNA). La publicarea a două dintre cărţile lansate, municipalitatea i-a sprijinit financiat pe autori (prof. Mioara Gafencu şi scriitorul Alexa Paşcu).

Segmentul sportiv al manifestărilor a cuprins competiţii devenite tradiţionale.

nunta de aur2

Turneul internaţional de fotbal feminin, „Cupa Armoniei”, ediţia a II a, a reunit şase echipe din România, Ungaria şi Republica Moldova. Turneul a fost câştigat de Szegedy AK (Ungaria). Turneul a fost posibil datorită implicării conducerii clubului Armonia Fălticeni, a Primăriei Fălticeni, Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Suceava şi Asociaţiei Judeţene Sportul pentru Toţi.

Întâlnirea Old-Boys din acest an a fost rezervată foştilor jucători ai Forestei Fălticeni. Aceştia s-au întâlnit pe noul teren sintetic de la Colegiul Naţional „Nicu Gane”.

Între competiţiile sportive de tradiţie amintim şi Turneul de categoria B „Cupa Nada Florilor”, în circuitul AMATUR, cu participarea a 50 de sportivi din judeţele Iaşi, Neamţ, Bacău, Botoşani şi Suceava.

De un interes deosebit s-a bucurat şi a doua ediţie a concursului de pescuit „Cupa Nada Florilor”, concurs destinat instituţiilor publice, organizat cu sprijinul Pescoliv Fălticeni. Au fost înscrise în concurs 26 de echipaje iar câştigător a ieşit echipajul Trezoreriei Fălticeni cu o captură de peste 8 kilograme de peşte. Pe locul doi s-a clasat echipa Primăriei Fălticeni iar pe trei echipa PSD Fălticeni.

La a doua ediţie s-a aflat şi festivitatea publică de premiere a elevilor fălticeneni care au obţinut rezultate deosebite la concursurile şi olimpiadele şcolare naţionale şi internaţionale. La festivitate a participat conducerea Consiliului Judeţean Suceava – preşedintele Ioan Cătălin Nechifor şi vicepreşedintele Alexandru Rădulescu, conducerea Instituţiei Prefectului – prefectul Florin Sinescu, deputatul Ioan Stan, directorii instituţiilor de învăţământ. Peste 100 de elevi au fost premiaţi pe scena din piaţa centrală.

Ziua de Sfântul Ilie a fost marcată de Sfânta Liturghie oficiată la Biserica „Sfântul Ilie”, urmată de procesiunea cu sfintele moaşte care ocrotesc parohia. Tot la Biserica Sfântul Ilie a fost oficiată şi slujba de mulţumire pentru cele 35 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Prin tradiţie, mirii de aur au avut ca naşi un tânăr cuplu căsătorit în acest an (Mihai-Cozmin şi Elena Ioniţe).procesiunea de sf ilie 2

Încheierea programului „Zilele Municipiului Fălticeni” a fost marcată printr-un impresionat foc de artificii deasupra Pieţei „Nada Florilor”. Primarul Cătălin Coman, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava – Ioan Cătălin Nechifor, şi Prefectul Florin Sinescu au dat startul focului de artificii.

 

Demne de amintit sunt şi Târgul de produse tradiţionale – Alimenta Tradiţional Fălticeni, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava şi Asociaţia „Produs în Bucovina” precum şi, în premieră,  Târgul de antichităţi de pe Aleea Pietonală care s-a bucurat de un interes deosebit din partea vizitatorilor la standurile celor 12 expozanţi.


Intră acum și în grupul de