Primari si viceprimari suceveni suspectati de confict de interese. ANI îi verifica


Intră acum și în grupul de

Mai mulţi primari şi viceprimari suceveni sunt suspectaţi că ar fi în situaţii de conflict de interese, iar Prefectura Suceava a sesizat în aceste cazuri Agenţia Naţională de Integritate.

Astfel, în acest caz este viceprimarul  comunei  Stulpicani faţă de care s-a solicitat analizarea si evaluarea unei posibile situaţii de conflict de interese.

Viceprimarul Mihalea Niculina este în acelaşi timp presedintele Consiliului de administraţie al Obştii Gemenea Stulpicani şi vicepreşedintă a Asociaţiei de păduri din Bucovina.

În incompatibilitate s-ar afla primarul comunei Burla faţă de care s-a solicitat analizarea şi evaluarea situaţiei. Astfel, primarul Pintilie Viorel este şi administrator la SC Metalo-Chimice SRL Radauti

În posibil conflict de interese ar fi viceprimarul comunei Ipoteşti care a fost desemnat membru in Consiliul de Administratie al Scolii Ipotesti, si care”cumpara din bani publici pentru primarie marfa de la magazinul lui si al sotiei sale”, potrivit unei sesizări transmise Prefecturii, dar şi primarul comunei Dolhesti, Darabă Cătălin care in calitate de primar si-a angajat nora la primarie, dar cu precizarea ca acesta nu a semnat actul de numire al functionarului public in cauza.

În cazul primarului comunei Capu Campului ANI a efectuat un raport de evaluare prin care s-a constatat faptul că dl Cajvan Gheorghe a încalcat regimul juridic al incompatibilitatilor in perioada 01.09.2010- 31.08.2011 intrucât a deţinut simultan atat functia de primar al comunei Capu Campului cat si functia de administrator, membru in Consiliul de Administratie al Scolii gimnaziale din comuna.

ANI a mai constatat, printr-un raport că dl Dumitru Corjoc, primarul comunei Ipotesti a incalcat regimul juridic al conflictelor de intrucat in calitate de primar a semnat dispozitii prin care s-a numit in functia de secretar – persoana care este afin gradul I al persoanei evaluate.

ANI

În cazul primarului din Udeşti, ANI a constatat faptul că au fost identificate elemente in sensul existentei unui conflict de interese.- Botezatu Savel in calitate de primar a avizat facturi catre SC Udesteana SRL societate in care detine calitatea de asociat iar sotia acestuia detine calitatea de administrator.

Raportul a fost mentinut prin hotarare judecatoreasca irevocabila.

Prefectura Suceava nu l-a demis întrucât printre cauzele stabilite de legiuitor ca şi motiv de încetare de drept a mandatului de primar înainte de termen, nu se regăseşte starea de conflict de interese.

Agenţia Naţională de Integritate a mai stabilit, prin raport de evaluare, că  au fost identificate elemente in sensul existentei unui conflict de interese la Forăşti unde,  Bradut Avramia  in calitate de primar i-ar fi vândut soţiei o suprafaţă de teren din proprietatea comunei, ceea ce contravine articolului 76, aliniat 1 din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Primarii și viceprimarii sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru sine, pentru soțul său ori rudele sale de gradul I”.

 

 

 


Intră acum și în grupul de