Evenimentul Simfonii de Toamna se transforma in Festivalul de muzica simfonica al Sucevei


Intră acum și în grupul de

Ediţia din acest an al Simfoniilor de Toamna, concertul în aer liber oferit sucevenilor de Clubul Rotary Suceava Bucovina face primii paşi pentru a deveni Festivalul de muzică simfonică al Sucevei, a anunţat, duminică, preşedintele Clubului Rotary Suceava-Bucovina, Mihai Maxim.

Potrivit unui comunicat de presăm în avanpremiera concertului programat pentru marţi, se vor organiza, luni  mai multe manifestări culturale.

Astfel, pe esplanada Casei de cultură, între orele 18.00-20.00, vor evolua violonişti şi chitarişti, în foişorul din Parcul Central, între orele 19.00-20.00, sucevenii vor putea asculta concertul unui cvartet de coarde, iar în Piaţa Uniunii Europene „La Steaguri”, între orele  19.00-20.00, va evolua un trio de suflători la corn şi clarinet, acompaniaţi de pian.

invitatie simfonii a

„Astfel, luni seară între orele 18.00-20.00 în centrul Sucevei va fi o atmosfera boemă în acorduri de muzică clasică interpretată de tinerii artişti ai Colegiului de Arte Ciprian Porumbescu. Prin aceste evenimente, Clubul Rotary Suceava Bucovina continuă seria de susţinere şi încurajare a tinerelor talente autentice sucevene”, se arată în comunicat.

Totodată se menţionează că în perioada 2009-2012 violonistul Cristian Ruscior şi pianistul Laur Hreniuc au beneficiat de o bursă anuală de câte 500 euro, iar începând cu anul 2013, flautistă Dinuta Costache primeşte o bursă anuală de 1000 euro pentru a-şi continuă studiile la Viena.

Preşedintele Rotary Club Suceava Bucovina îi invită pe toţi sucevenii iubitori de muzică clasică luni seară la o plimbare prin centrul oraşului.


Intră acum și în grupul de