Ateliere de pictură cu tema Un cerc de prieteni – desenam impreuna “La granite, ne dezvoltam impreuna!”, la Muzeul de Stiintele Naturii


Intră acum și în grupul de

afis ECD day 2014Muzeul Bucovinei organizează, sâmbătă, 20 septembrie 2014, începând cu ora 10, la Muzeul de Ştiinţele Naturii,  ateliere de pictură cu tema Un cerc de prieteni – desenăm împreună “La granite, ne dezvoltăm împreună!”.

Evenimentul are loc cu prilejul Zilei Cooperării Europene.

 

Potrivit organizatorilor, la acţiune vor participa 30 de elevi, cu vârste între 12 şi 18 ani, înzestrați cu aptitudini artistice, care vor ilustra în culori simbolurile, valorile și principiile Uniunii Europene.

Muzeul Bucovinei va pregăti materiale informative pentru ilustrarea tematicii de lucru potrivit momentului marcat și care vor genera surse de inspirație pentru tinerii artiști. Informațiile  vor fi prezentate pe grade diferite de dificultate, adecvate vârstelor participanţilor și vizează noţiuni ca: uniune, european, vecini, vecinătate, cooperare, granițe comune etc.

„Prin desfășurarea de activităţii interactive pentru copii, Muzeul Bucovinei urmăreşte ca  timpul petrecut în muzeu pentru a sărbători Ziua Cooperării Europene să fie o experiență plăcută și atractivă care să stimuleze observația, capacitatea de analiză și creativitatea.

De asemenea, se urmărește abordarea interactivă, stimularea lucrului în echipă dar și ca acest eveniment să fie încă o treaptă în formarea viitorului cetățean european”, precizează organizatorii.


Intră acum și în grupul de