Expozitia reprezentativa de fotografie “Romania si China Pitoreasca”, la Iulius Mall Suceava


Intră acum și în grupul de

 Ediţia a doua a Festivalului Fotografiei Chineze în România dedicat aniversării a 65 de ani de la stabilirea relaţiilor de diplomaţie dintre România şi China oferă posibilitatea prezentării şi în Suceava a unei expoziţii de artă fotografică cu imagini realizate în China şi  România.

Potrivit Asociaţiei “Euro Foto Art”, vernisajul expoziţiei  “România şi China Pitorească”, organizată în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina” şi Iulius Mall, şi cuprinzând o selecţie de 141 lucrări, va avea loc joi, 16 octombrie 2014, ora 18:00, la Iulius Mall din Suceava, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava Cătălin-Ioan Nechifor şi a directorului festivalului, Ştefan Tóth AFIAP.

Noua expoziţie de artă fotografică va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la sfârşitul lunii octombrie,

Expoziţia “România şi China Pitorească” a fost alcătuită din cele 100 de fotografii realizate de cei mai reputaţi artiştii fotografi din România  şi 100 de imagini realizate de colegii lor din China. Iniţiativa organizării expoziţiei comune îi aparţine artistului fotograf Ştefan Toth AFIAP, preşedintele Asociaţiei “Euro Foto Art”. Inţiativa a fost îmbrăţişată de Ministerul Culturii, care a finanţat Proiectul cu acoperirea cheltuielilor de editare a unui catalog color de 88 de pagini.

Festivalului Fotografiei Chineze în România este organizat de Asociaţia “Euro Foto Art” în perioada 26 septembrie – 22 octombrie 2014, sub patronajul Ministerului Culturii, Ambasadei Chineze în România şi al Asociaţiei Fotografilor din China (CPA)

Festivitatea de lansare a Festivalului a avut loc la Biblioteca Naţională a României din capitală. La eveniment a participat ataşatul Cultural al Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, Yan Jianwu, subsecretarul de stat Irina Sanda Marin Cajal şi directorul festivalului, artistul fotograf Ştefan Toth AFIAP.

 Printre fotografiile expuse, publicul vizitator va putea admira o serie de peisaje inedite fotografiate în România şi China, dar şi diferite portrete autentice în care personajele se manifestă foarte degajat şi natural. Multe din socio-fotografiile expuse prezintă diferite imagini de o valoare artistică deosebită.


Intră acum și în grupul de