Ziua limbii si culturii coreene va fi sarbatorita si la Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava. Vezi PRGRAMUL EVENIMENTELOR


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava marchează ZIUA LIMBII ȘI CULTURII COREENE, printr-o serie de activități culturale, artistice și sportive. Astfel, marți, 11 noiembrie, în Auditoriumul „Joseph Schmidt”, de la ora 11.00 va avea loc o conferință publică, iar de la ora 12.00 vor fi prezentate programe artistice și sportive.

Afis Coreea 2-01

Programul evenimentelor:

11.00 – Conferință publică „Coreea de Sud: cultura și limba coreeană”. Prezentarea activității Centrului de Cultură și Limbă Coreeană „Se Jong”.

12:00 – Program artistic și sportiv: Dansuri coreene – K-pop (2STORM); Demonstrație Taekwon-do, Taekkyeon, Geomsul ș. a.

 

K-pop (abreviere de la Korean pop sau muzică pop coreeană) este un gen muzical originar în Coreea de Sud, caracterizat de mai multe stiluri muzicale – pop, muzică electronică, hip hop, rock, R&B.

2STORM este prima trupa de K-pop Cover Dance din Republica Moldova. Se evidențiază prin originalitate, păstrând totodată o diversitate de stiluri în cover-urile sale. Cu toate că fiecare din membrele trupei își construiește propria personalitate, 2STORM e ceea ce le unește și le reprezintă pasiunea. Scopul tinerelor este să dezvolte aceasta ramură a K-pop-ului în Republica Moldova, să se dezvolte ca dansatori și să se afirme ca trupă de K-pop Cover. Dintre realizările importante ale trupei menționăm: Locul II la Cupa Moldovei 2014 și Locul II la Lunafly Dance Battle (București, 2014).

Taekwon-do este un sport adânc înrădăcinat în istoria și cultura coreeană și face parte din categoria disciplinelor olimpice.

Taekkyeon este cea mai veche artă marțială din care au rezultat mai multe stiluri de luptă, între care și Taekwon-do.

Geomsul (Arta marțială cu sabia). În cadrul luptelor se utilizează săbii cu lungimea de 120 cm.

Geommu (Dansul săbiilor) este un dans tradițional cu săbii practicat în Coreea.

Gwonbeob este un sport care a evoluat din Taekwon-do și presupune lupta cu mâinile goale.

Geombeop este stilul în care luptătorul folosește o sabie de 100 cm. Ajută la relaxarea corpului și sufletului.

Ssanggeom este stilul în care luptătorii folosesc două săbii lungi.

Yedobo – luptă cu sabia scurtă.


Intră acum și în grupul de