„Eco-Art, o radiografie a Naturii (si a naturii umane…)”, la Muzeul Obiceiurilor Populare din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

AFIS ECO-ART, 4 DEC 2014La Muzeul Obiceiurilor Populare din Gura Humorului va avea loc joi, 4 decembrie, de la ora 17.00, un „spectacol pentru conştiinţă” intitulat „Eco-Art, o radiografie a Naturii (şi a naturii umane…)”.

Evenimentul este organizat de Alexandria Publishing House şi de Nicolae Romulus Dărămuş, unul dintre promotorii activi ai eco-artei în România, şi cuprinde expoziţia foto-literară “Inocenţii”, prima de acest fel în România, proiecţia de imagini „pro natura” sonorizată, conferinţa interactivă “Împăcarea cu natura”,  prezentarea cărţii “Inocenţii marii terori” şi un scurt recital de muzică pe versuri „pro natura”.

Expoziţia foto-literară este un album cu text literar („cartea de pe ziduri”), în care imaginile beneficiază fiecare de povestea sa, pusă în rame vecine fotografiei.

Ecolog, prozator, publicist, desenator şi fotograf de natură, Nicolae Dărămuș a fondat în 1994 Societatea Nordică de Ecologie TUA RES AGITUR (SENTRA), axată pe educaţia „pro natura” prin mijloacele artelor – literatură, fotografie, desen, film –  şi pe activităţi de teren (preponderent pe observarea şi dezvăluirea spre public a agresării patrimoniului faunistic şi a habitatului forestier).

De asemenea, este fondator şi editor al revistei Carpaţii azi, 1996, scenarist şi co-realizator de film de televiziune. Activitatea sa publicististică (povestire, eseu, pamflet, reportaj, anchetă) cuprinde apariții în Cotidianul, Academia Caţavencu, Viaţa Medicală, Carpaţii,  Aventuri la pescuit, Vânătorul şi Pescarul Român, Jurnalul Naţional, Kamikaze. A realizat expoziţii de fotografie artistică şi documentară, individuale şi de grup, în ţară şi străinătate (fotografie de faună carpatină liberă, peisaj, portret, eseu.)


Intră acum și în grupul de