Ziua Internationala a Francofoniei, celebrata in cadrul Festivalului International „Primavara poetilor”


Intră acum și în grupul de

Ziua Francofoniei va fi celebrată, la Suceava, la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, dar și la Siret, vineri, 20 martie, în cadrul Festivalului Internațional Francofon „Primavara poeților”.

165 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu - activitate spiru haret (1)

Potrivit managerului de proiect şi director artistic al Festivalului Internaţional Francofon „Primăvara Poeților”, Angela Furtună, vineri, de la ora 11.00, în Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei, elevi ai Colegiului de Informatica „Spiru Haret” Suceava vor susține câteva momente literare, teatrale și muzicale.
De asemenea, de la ora 14.00, în Auditoriumul de la Colegiul de Arta „Ciprian Porumbescu” Suceava va avea loc evenimentul „FRANCOFONIE – COMUNICARE – CULTURĂ – EDUCAŢIE”.
La Siret, evenimentele dedicate Francofoniei vor începe de la ora 12.00, cu recitaluri poetice şi muzicale, precum și discuţii libere pe tema insurecţiei poetice și o proiecţie de film.

Ziua Internațională a Francofoniei este celebrată anual, începând din 1998, pe 20 martie, când 75 de țări membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei organizează diferite manifestări culturale, de comunicare, media și de educație. În martie, în preajma acestei sărbători, Organizația Internațională a Francofoniei organizează „Săptămâna limbii franceze și a francofoniei”.


Intră acum și în grupul de