FOTO La Gura Humorului a avut loc Festivalul județean „Soyons Francophones!”


Intră acum și în grupul de

La Centrul Cultural Local din Gura Humorului a avut loc sâmbătă, 21 martie, cea de-a doua ediție a Festivalul județean „Soyons Francophones!” ce a reunit 390 de elevi din 29 de școli.

festival francofon Soyons Francophones (1)

Iubitorii de limbă, cultură și civilizație franceză și francofonă au luat parte timp de șapte ore la un spectacol de amploare, publicul fiind invitat să părăsească granițele României și să se lase purtat într-un tărâm în care singurul mijloc de comunicare și de transmitere a emoțiilor a fost limba franceză.

S-a recitat din celebrii poeți ai literaturii franceze, s-au interpretat melodii din repertoriul cântăreților francezi și francofoni de ieri și de astăzi, au fost puse în scenă scenete, toate acestea contribuind la crearea unei atmosfere destinse.

festival francofon Soyons Francophones (3)

Potrivit Inspectoratului Școlar, la manifestarea cultural-artistică de la Gura Humorului au fost prezenți și invitați de seamă, susținători ai limbii franceze și ai Francofoniei. Din partea Facultății de Litere și Științe ale Comunicării a Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava au fost prezente doamna conf. univ. dr. Simona Aida Manolache și doamna lector univ. dr. Nicoleta Loredana Moroșan.

„Satisfacția și mulțumirea de pe chipul fiecărui elev, actor, cântăreț, dansator sau simplu spectator nu au putut trece neobservate, acestea fiind doar câteva dintre motivele pentru care organizatorii acestui festival promit să transforme această emblemă a francofoniei într-o tradiție bucovineană de primăvară”, se arată într-un comunicat de presă al ISJ Suceava.

Scopul festivalului a fost acela de a promova limba și cultura franceză în rândul tinerilor, astfel încât aceștia din urmă să conștientizeze importanța acceptării diversității culturale europene și să perceapă influența limbii și culturii franceze și francofone asupra societății românești.

Inițiativa organizării festivalui județean aparține Inspectoratului Școlar Județean Suceava, prin implicarea activă a inspectorului școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin Tiron, la organizarea evenimentului contribuind deopotrivă și Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

 

 


Intră acum și în grupul de