Sute de suceveni au sărbătorit alături de polițiști Ziua Poliției Române


Intră acum și în grupul de

Sute de suceveni au ales să sărbătorească alături de polițiști cei 193 de ani de „lege și onoare”, marcați miercuri, 25 martie, de Ziua Poliției Române.

ziua politiei romane (3)

Festivitățile dedicate Zilei Poliției Române au început la 08.30, prin depunerea de coroane de flori tricolore la Monumentul Poliţistului Erou din faţa sediului IPJ Suceava, după care „porțile” Inspectoratului s-au deschis pentru zeci de copii de la școlile din municipiu. Aproximativ 200 de copii au participat la „Ziua Porţilor Deschise”, luând parte astfel la workshop-uri interactive, vizionări de filme educative și demonstraţii de luptă desfăşurate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale.

De asemenea, elevii au trecut pe rând pe la detectorul de minciuni și au observat armamentul din dotarea Serviciului Arme, Muniţii și Substanţe Periculoase.

De Ziua Poliției Române, unul dintre oamenii legii, Cristian Zancu, de la Poliţia Broşteni, şi-a lansat primul volum de poezie ce cuprinde 90 de creații.

ziua politiei romane (4)

La orele prânzului, activitățile de săbătoare s-au mutat pe esplanada Iulius Mall Suceava, unde poliţiştii au organizat o amplă manifestare de promovare a muncii de poliţist şi a instituţiei Poliţiei.

„Au fost prezentate șase autospeciale de intervenţie de la structurile IPJ Suceava. Aparatele radar, laboratorul criminalistic mobil, dubele de intervenţie ale luptătorilor SAS, autospecialele de poliţie, armament dar şi materialele promoţionale au suscitat un real interes pentru cei peste 500 de tineri participanţi la activităţi”, a au transmis reprezentanții IPJ Suceava.

Poliţiştii le-au explicat celor interesaţi modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau a altor tipuri de urme şi realizarea de portrete robot.

De asemenea, toţi ceilalţi cetăţeni prezenţi, copii dar şi adulţi au admirat demonstraţiile câinilor de urmă şi a celor specializaţi în detectarea explozibililor şi a substanţelor interzise.

ziua politiei romane (10)

Echipele mixte, formate din poliţist-conductor şi câine, i-au încântat pe cei mici cu demonstraţii de prindere şi imobilizare a infractorilor.

Copiii s-au bucurat de o atenţie deosebită din partea poliţiştilor, pentru cei mici fiind organizate concursuri educative.

Participanţii la activitate au primit pliante, reviste şi alte materiale promoţionale din care au aflat despre diferite campanii desfăşurate de Poliţia Română pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

Totodată, de ziua lor, polițiștii suceveni au primit cadouri din partea elevilor suceveni, desene cu mesaje de apreciere și încurajare.

Rezultatele polițiștilor au fost apreciate de elevii clasei a IV-a C din cadul Şcolii generale nr. 9 Suceava, care au adus și au expus la IPJ peste 20 de desene, realizate sub coordonarea doamnei profesor Liliana Narcisa Ştefan.

ziua politiei romane (2)

„Conducerea IPJ Suceava şi poliţiştii suceveni, le adresează mulţumiri copiilor, părinţilor acestora, profesorilor care ne sunt în permanenţă alături, pentru solidaritatea şi încrederea acordată, onorându-ne şi obligându-ne să demostrăm că suntem o instituţie puternică şi respectată”, se arată într-un comunicat al Poliției Județene.

 


Intră acum și în grupul de