Târguri de Paşte ale Meşterilor Populari la Suceava, Gura Humorului şi Moldoviţa


Intră acum și în grupul de

Târgul de Paşte al Meşterilor Populari, ce are loc în perioada 30 martie-15 aprilie a.c., se va desfăşura în patru locaţii din judeţul Suceava.

Potrivit unui comunicat al Centrului Cultural „Bucovina”, acestea sunt: Muzeul Obiceiurilor Populare din Gura Humorului ( 31 martie 2015), Parcul Central  – esplanada Casei de Cultură Suceava (04 – 14 aprilie 2015), Shopping City Suceava ( 04 – 11 aprilie 2015) și  sala de sport din comuna Moldoviţa (5 aprilie 2015).

Targ de Paste 2012

„Târgul urmărește stimularea meșterilor populari în producerea și valorificarea produselor meșteșugărești autentice și specifice zonelor etnografice din care provin, cu predilecție a celor specifice sărbătorii pascale, venind astfel în întâmpinarea cererii populației municipiului și a turiștilor , în această perioadă a anului”, se arată în comunicatul de presă.

Sursa citată precizează că la târgul ce va fi organizat în municipiul reşedinţă de judeţ și-au anunțat participarea peste 45 meșteri populari din județul Suceava și județele limitrofe, care îşi vor expune produsele tradiţionale la căsuţele amplasate  pe esplanada Casei de Cultură și în incinta Shopping City Suceava.

La Muzeul Obiceiurilor Populare Gura Humorului se desfășoară Concursul de ouă încondeiate Târgul de Paște, ediția XVII cu participarea a peste 50 meșteri în domeniu din județul Suceava.

La Moldovița, se va desfășura pe 5 aprilie, între orele 12.00 – 19.00, la sala de sport din localitate, Festivalul Ouălor Încondeiate ce va cuprinde două secțiuni, respectiv secțiunea de încondeiere ouă și secțiunea de gastronomie.

Participanții de la Gura Humorului și Moldovița vor avea și calitatea de concurenți, iar cei mai buni vor primi premii și diplome.

„Meșterii populari vor expune spre vânzare, în primul rând ouă încondeiate și alte produse specifice sărbătorilor pascale, obiecte meșteșugărești autentice, unele chiar cu caracter unicat, din cele mai diverse ramuri ale artei populare: prelucrarea lemnului, pielărie, ceramică, țesături, tricotaje, artă decorativă, artă cinegetică, încondeiatul ouălor, artă plastică – icoană, arta confecționării și decorării sticlei, gastronomie tradiţională”, se mai menţionează în comunicatul transmis de Centrul Cultural „Bucovina”.

Târgul de Paşte al Meşterilor Populari este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural “Bucovina” prin Direcția Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiționale, Primăria Municipiului Suceava și Primăria Orașului Gura Humorului.


Intră acum și în grupul de