Instalație multimedia, la Uzina de Apă Suceava


Intră acum și în grupul de

Scriitorul și artistul multimedia Florin Dan Prodan va prezenta la Uzina de Apă Suceava o instalație intitulată „Inside Zone”, inspirată de opera cinematografică a lui Andrei Tarkovski.

afis inside zone

Evenimentul va avea loc vineri, 17 aprilie, de la ora 17.00, instalația multimedia fiind expusă inițial în luna iulie 2014 în Copenhaga, la galeria Sydhavn Station cu suportul Danish Arts Council.

Potrivit organizatorilor, cinci spații ale Uzinei vor  găzdui diverse canale audio sau video cu fragmente din filmele Călăuza, Solaris precum și un scurt metraj intitulat Poetry of fine waters produs de artistul Caro Krebietke (Germania) și poeta Nicola Yeeles (Marea Britanie) în România, în stațiunea Borsec, în timpul unei rezidențe artistice organizate de Zidul de Hârtie.

De asemenea, instalația include diverse obiecte cu valoare simbolică ce sugerează un posibil itinerar spiritual sau un labirint în al cărui centru s-ar putea afla Camera Dorințelor, spațiul căutat de Scriitor și Profesor, personaje ale filmului Călăuza.

Evenimentul este organizat de Zidul de Hârtie, Ordinul Arhitecților din România filiala Nord Est și Asociația Culturală Artfest.


Intră acum și în grupul de