Cupa Interetnică BUCOVINA, în perioada 1-3 mai 2015: PROGRAMUL activităţilor


Intră acum și în grupul de

         afis cupa interetnica 2015

Cupa Interetnică Bucovina, care a ajuns la a XII-a ediţie, va avea loc în municipiul Suceava, în perioada 1-3 mai.

Gândită inițial ca o activitate a minorităților etnice de la nivelul județului Suceava, aceasta s-a extins de-a lungul anilor și către minorități etnice din țară sau invitați din străinătate.

Potrivit organizatorilor, anul acesta, participanții vor face parte din rândul minorităților etnice din Bucovina (ucrainieni, poloni, germani, romi, rusi-lipoveni, armeni, italieni, evrei, maghiari), invitați ai comunităților etnice armene și italiene din Iași, ai maghiarilor din Toplița, ai turco-tătarilor musulmani din Constanța dar și invitații de acum tradiționali din Cernăuți Ucraina (membrii ai administrației Regionale Cernăuți) și Republica Moldova (Grupul de Inițiativă al Românilor din Basarabia). Alături de delegația din Iași se află și trei cetățeni din Republica Armenia.

Programul manifestărilor sportive va începe oficial sâmbătă, la ora 10.00 , la Balonul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. După deschiderea festivă, băieții se vor întrece într-un turneu de fotbal, iar fetele se vor confrunta în sala de atletism a Clubului Sportiv Municipal Suceava la kin-ball, badminton, tir cu arcul , boccia, tenis de masă și activități de fitness-aerobic.

Activitățile sportive se vor încheia după amiază, când le vor lua locul cele culturale. Începând cu ora 18.00, echipele participante vor schimba echipamentul sportiv cu costumele tradiționale și își vor etala măiestria pentru a prezenta spectatorilor moștenirea culturală. Astfel, vor fi aduse în scenă costume, dansuri, cântece și poezii ale minorităților etnice invitate. Duminică de dimineață, începând cu ora 09.00, participanții vor da piept cu noi provocări sportive și distractive. Ei își vor etala curajul în a aborda panouri de cățărare și escaladă sau se vor amuza cu jocuri dinamice.

Toate aceste manifestări sunt posibile datorită sprijinului oferit de Primăria Municipiului Suceava și al Consiliului Local al Municipiului Suceava și al Federației Române Sportul pentru Toți. Organizatorul local al manifestărilor este Asociația Județeană Sportul pentru Toți cu ajutorul partenerilor: Clubul Sportiv Municipal Suceava, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Suceava și Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

Vă prezentăm programul activităţilor:

01.05.2015

  •  12.00 – 19.00:  Sosirea participanţilor din afara judeţului Suceava

02.05.2015

  •  10.00 – Deschiderea oficială a competiţiei – Teren sintetic balon, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava
  • 10.15 – 15.00 – Turneu de fotbal –băieţi. Meciurile se vor desfăşura pe 2 terenuri simultan. Acestea sunt cu gazon sintetic, având dimensiunile de 40m/ 30m
  • 10.15 – Fetele se vor deplasa în grup la Sala de atletism a Clubului Sportiv Municipal Suceava (distanţa 200m)
  • 10.30 – 14.00 – FETE – Kin-ball, tenis de masă, tir cu arcul, boccia, badminton, tir sportiv
  • 18.00 – Prezentarea obiceiurilor şi tradiţiilor invitaţilor la această competiţie (dansuri populare, cîntece în limba minorităţilor) . Momentele artistice se vor încadra între 10 şi 15 minute pentru fiecare grup. Locul de desfăşurare va fi Restaurantul Vivendi.

03.05.2014

  • 09.00 – Parcarea Iulis Mall Suceava: căţărare şi escaladă, jocuri dinamice.
  •  Festivitatea de premiere


Intră acum și în grupul de