Weekend încărcat de evenimente, la Iulius Mall Suceava


Intră acum și în grupul de

În acest sfârșit de săptămână, Iulius Mall Suceava le propune sucevenilor să ia parte la evenimente culturale și artistice deosebite.

Potrivit reprezentanților Iulius Mall, complexul comercial va fi gazda în acest weekend pentru un festival folcloric, pentru olimpiada meşteşugurilor, precum și pentru un atelier de creaţie şi târgul de handmade.

„Sâmbătă, folclorul îi va încânta pe clienţii Iulius Mall Suceava. De la ora 10.oo, etajul mall-ului va fi animat de tineri talentaţi care participă la etapa judeţeană a Festivalului Cântecului şi Dansului Popular. Micii artişti îşi vor demonstra pasiunea pentru a duce mai departe folclorul din Bucovina, oferind publicului momente de joc şi cântec popular. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Palatul Copiilor şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.

atelier de creatie

Tot sâmbătă, Iulius Mall găzduieşte şi Olimpiada Meşteşugurilor Artistice Tradiţionale. Cei mai iscusiţi tineri în artele populare îşi vor expune lucrările inspirate din tradiţiile regiunii. Clienţii vor putea admira munca lor şi frumuseţea meşteşugurilor: olărit, ţesut, brodat, confecţionat podoabe, măşti şi cojoace, sculptură lemn, prelucrare sau decorare metale şi os, confecţionat instrumente muzicale, pictat pe sticlă sau lemn, încondeiat ouă şi împletituri din nuiele.

 

Sâmbătă este şi zi de distracţie pentru copii. De la ora 12.00, prichindeii vor crea figurine din hârtie glase, sub îndrumarea specialiştilor. După ce îşi vor demonstra îndemânarea şi imaginaţia, cei mici vor putea lua acasă decoraţiunile realizate, pentru a-şi înfrumuseţa camera. Materialele sunt puse la dispoziţie de Iulius Mall Suceava, iar înscrierile la atelierul de creaţie se fac la Centru Info sau la telefon 0230/208.700. De la ora 16.00, în scenă intră clovnul Bobo, îndrăgitul prieten care îi aşteaptă pe năzdrăvani la o sesiune de distracţie. În zona KidsLand, copii vor avea parte de jocuri, concursuri, dulciuri şi multe farse haioase.

De vineri până duminică, parterul Iulius Mall Suceava va fi locul de întâlnire al tuturor celor pasionaţi de obiectele unicat. Expozanţii participanţi la Târgul de Handmade vor oferi publicului cele mai frumoase articole lucrate cu măiestrie. Amatorii de bijuterii, accesorii şi decoraţiuni create manual îşi pot îmbogăţi colecţiile cu articole deosebite şi pot admira diferitele tehnici prin care au fost realizate”, au informat reprezentanții Iulius Mall Suceava.

 


Intră acum și în grupul de