Festivalul Internațional de Muzică Blues Con-Fusion (Fani Adumitroaie) va avea loc săptămâna viitoare, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Festivalul Internațional de Muzică Blues Con-Fusion, dedicat lui Fani Adumitroaie și aflat la cea de-a VI-a ediție, va avea loc în perioada 22-23 mai a.c., în municipiul Suceava.

Potrivit organizatorilor, Blues Con-Fusion este singurul festival in-memoriam din țară și singurul de gen din zona Moldovei și Bucovinei. Ediția a VI-a a festivalului se va desfășura în aer liber, în municipiul Suceava, la Gârla Morii (Suceava, str. Apeductului – drumul spre fostele sere), unde vor fi amenajate o scenă echipată profesional și un loc pentru public ce poate găzdui aproximativ 700 de persoane.

Blues-ConFusion

De asemenea, va fi amenajat un mini camping pentru cei ce vor dori să stea la cort.

Organizatorii evenimentului au mai anunțat că joi, în pre-ziua desfășurării concertelor la scena principală, parte din artiștii ce vor concerta acolo vor putea fi văzuți, ascultați și luați la întrebări prin parcurile din Suceava, într-o ordine aleatoare.

„Odată cu încheierea recitalurilor anunțate, publicul va avea parte de un jam-session (în ambele seri), al cărui gazdă/amfitrion sau cum s-o chema va fi Cyfer, un artist cu totul special. Home-bandul care-l va insoți va fi compus din Dan Saghin-bass și Claudiu Nașu’ Purcărin – tobe. Și cum jam-sessionul presupune atâtea aranjamente și permutări câte încap, acesta va fi, cu siguranță, un moment gustat atît de artiști cât și de public”, au mai anunțat organizatorii festivalului, precizând că spectacolele vor începe la orele 20.00.

Vă prezentăm în continuare programul Festivalului Blues Con-Fusion:

Vineri, 22 mai

VALI “SirBlues” RĂCILĂ ( multiple chitări, voce, muzicuță) & RAUL KUSAK (clape de toate felurile) – HANDMADE BLUES (România – multiple chitări, voce, muzicuță / pian, orgă Hammond), un proiect cu totul aparte ce propune publicului un blues acustic, apropiat de rădăcinile tradiționale ale lui.

JOE RUSI TRIO & FRIENDS (Norvegia). Elevul, discipolul, fiul adoptiv al lui Fane vine, ca de fiecare dată, pentru a onora memoria părintelui său.

RAREȘ TOTU 50/35 (Ro) – feat DEAN BOWMAN (USA). Un proiect multinațional al unuia dintre cei mai buni chitariști de blues, Rareș Totu, care anul acesta împlinește 50 de ani și 35 de ani în slujba muzicii. Printre invitați săi de numără Peter Borza (Austria-bass), Dean Bowman (USA – voce), Cosmin Farcaș (Romania – Hammond) și alții.

Sâmbătă, 23 mai

MARIUS DOBRA BAND (Austria). Blues-rockul cântat de trupa austriacă a orădeanului Marius Dobra e în stil „nemţesc”: puternic şi de calitate, cu accente originale și sincere, cu multe compoziții proprii și mai puține cover-uri. Band-ul său îi aliniază pe colegii austrieci Reiner Leutgeb – vocal, bass, Fritz Wenhardt – keyboard,vocal şi Albert Doppelreiter – drums, vocal. Cei trei sunt muzicieni profesionişti, cu ani buni de experienţă în muzica live sau cea de studio. Anul acesta Dobra Band va reprezenta România la cea de-a cincea ediţie a European Blues Challenge de la Bruxelles, Belgia, în perioada 12-14 martie 2015.

BORSODI BLUE TRIO (Ungaria), una dintre cele mai bune trupe de blues din Ungaria, condusă de Borsodi Laszlo (chitară, voce), cu o abordare modernă și foarte personală a standardelor.

NIGHTLOSERS (România), o manieră cu totul specială de a cânta, cu elemente etno, blues, jazz, funk, rock, totul într-un amestec foarte “funny” ce a dus faima trupei peste tot pe unde au concertat.

„Dacă ar fi să punem un motto acestui festival, în afară de a prezenta Suceava ca un oraș de iubitori de muzică bună, un oraș unde se nasc și cresc artiști de valoare, un oraș care poate găzdui festivaluri internaționale de orice fel, dacă ar fi să adunăm toate acestea sub o singură umbrelă, am putea  spune că muzica  este cea care leagă prietenii și poate schimba oamenii în bine”, au mai transmis organizatorii festivalului.

Festivalul Internațional de Muzică BLUES CON-FUSION (Fani Adumitroaie) – ediția a VI-a este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Suceava şi al Consiliului Local Suceava și se bucură de parteneriate cu importante branduri locale și naționale, precum și de o largă expunere media.

 

 


Intră acum și în grupul de