Ceremonii religioase şi militare în judeţul Suceava, de Ziua Eroilor. În şcoli şi instituţii publice se va păstra un moment de reculegere


Intră acum și în grupul de

Data de 21 mai marchează în acest an Ziua Eroilor şi totodata Ziua Înălţării Domnului Isus Hristos. Potrivit Prefecturii Suceava, cu acest prilej vor fi  pomeniţi eroii neamului în cadrul unor ceremonii care se desfăşoară pe baza unui program aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 309 din 06.05.2015.

Prefectul Sucevei, Constantin Harasim, împreună cu şefii structurilor M.A.I. de la nivelul judeţului Suceava, au stabilit o serie de măsuri administrativ-organizatorice pentru desfăşurarea în bune condiţii a manifestărilor comemorative.

Astfel, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava va asigura măsuri de ordine și siguranță publică cu implicarea a 52 polițiști din cadrul structuriii de ordine publică, 24 din cadrul structurii de poliție rutieră și 10 din alte structuri, iar cu ocazia sărbătoririi ”Sfinților Împărați Constantin și Elena” măsurile specifice, în zona celor 19 lăcașuri de cult unde se organizează hramuri, vor fi asigurate de 35 polițiști de ordine publică și 9 alte structuri.

ziua eroilor

De asemenea, s-a solicitat Inspectoratului Şcolar al judeţului Suceava (pentru toate şcolile din judeţ) şi instituţiilor publice să asigure, în data de 21 mai, ora 12.00 păstrarea unui moment de reculegere în memoria eroilor.

Cu ocazia comemorării eroilor neamului, prefectul judeţului Constantin Harasim va fi prezent la ceremonia militară şi religioasă care se va desfăşura la Monumentul Eroilor Români din cimitirul „Pacea”, începând cu orele 12.00.

Ceremonii militare și religioase pentru sărbătorirea Zilei Eroilor vor fi organizate şi la Fălticeni, Mălini, Solca, Rădăuţi, Siret, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Frasin (Doroteia), Vatra Dornei, Dolhasca, Liteni, Dolheşti, Boroaia, Capu Câmpului, Broşteni, Dorna Candrenilor, Arbore, Volovăţ şi Vicovu de Sus, precum şi pe Masivul Călimani – Vf. Gruiu Mare, se mai arată în comunicatul Prefecturii Suceava.


Intră acum și în grupul de