Caricaturiști premiați la nivel internațional, în competiție la Concursul Internațional de Grafică Satirică BUCOVINA 2015


Intră acum și în grupul de

 Muzeul Bucovinei, Consiliul Județean Suceava și Asociaţia “Gândeşte” organizează cea de-a IX-a editie a Expoziţiei Internaţionale de Grafică Satirică BUCOVINA, ediție care se desfășoară în acest an sub tema “Ucraina: război și pace”.

Potrivit managerului artistic a al evenimentului, Ovidiu Ambrozie Bortă BOA, Concursul Internațional de Grafică Satirică BUCOVINA 2015, aflat deja la cea de-a IX-a ediție, se adresează tuturor caricaturiștilor profesioniști și amatori indiferent de vârstă din întreaga lume.

Finalist 2015
Finalist 2015

„Aceștia au putut să se înscrie în concurs cu maxim 5 lucrări până la data-limită de 30 aprilie 2015, urmând ca după această dată, lucrările să fie evaluate și premiate de către juriul concursului”, a arătat BOA.

El a precizat că premiile puse la bătaie în acest an sunt următoarele: Premiul I – 500 euro + diplomă + medalia de aur, Premiul II – 300 euro + diplomă, Premiul III – 100 euro + diplomă , precum şi 3 Mențiuni cu diplomă și medalie.

„La ediția din acest an a concursului s-au înscris 267 de caricaturiști din 51 de țări, cu 802 caricaturi, cu mențiunea că, în acest an au trimis lucrări mai mulți artiști grafici deosebit de apreciați la nivel internațional , printre care se numără și Constantin Pavel (România), Anatoliy Stankulov (Bulgaria),  Vladimir Kazanevsky, Daniil Kusnetsov, Konstantin Kazanchev (Ucraina), Ilya Katz (Israel), Louis Pol (Australia), Bernard Bouton (Franța)”, a declarat  managerului artistic a al evenimentului.

El a menţionat că jurizarea va avea loc până la finele lunii mai, după care vor fi anunțați câștigătorii.

„Juriul, format din apreciații artiști grafici Mihai Pânzaru Pim, George Licurici și Ovidiu Ambrozie Bortă BOA dar și din reprezentanți ai Asociației Gândeşte”, se va reuni la Muzeul Științelor Naturii Suceava pentru a decide care sunt cele mai bune lucrări ale acestei ediții, dar și lucrările care vor face parte din Expoziția Internațională de Grafică Satirică BUCOVINA”, a arătat BOA.

Deschiderea oficială a Expoziției este programată pentru luna iulie a acestui an, la Muzeul de Științe ale Naturii Suceava, urmând ca organizatorii să comunice exact data și ora vernisajului.

 

 


Intră acum și în grupul de