Festivalul Internaţional de Caricatură şi Literatură Umoristică „Umor la… Gura Humorului”, în perioada 10 – 12 iulie


Intră acum și în grupul de

A XXV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Caricatură şi Literatură Umoristică „Umor la… Gura Humorului” se va desfăşura în perioada 10  – 12 iulie 2015.

Evenimentul este organizat de Primăria Gura Humorului, Centrul Cultural Gura Humorului, Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina” şi Primăria Mănăstirea Humorului.

gura humorului

Festivalul cuprinde două secţiuni, Caricatură şi Literatură umoristică, ce au ca temă comună ”JOS MASCA!”.

Potrivit regulamentului competiţiei, lucrările, în format digital sau originalele, pot fi trimise până la data de 25 iunie 2015 pe adresa [email protected] sau pe adresa poştală : Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, Piaţa Republicii, nr. 2, 725300-Gura Humorului, judeţul Suceava, România.

Lucrările nu se returnează, ele urmând a intra în patrimoniul Festivalului „Umor la Gura Humorului”, organizatorii rezervându-şi dreptul de a le folosi în materialele editate ulterior (numai cu menţionarea numelui autorului).

Laureaţii vor fi anunţaţi pana la data de 10 iulie 2015 pentru a fi prezenţi  la festivitatea de premiere ce va avea loc duminică, 12 iulie 2015.

În cazul în care laureaţii nu vor putea participa la festivitatea de premiere, diplomele şi premiile vor fi expediate prin poştă.

La secţiunea Caricatură, se vor acorda următoarele premii: Premiul I- 500 de euro, Premiul II- 300 de euro, Premiul III – 200 de euro şi Premiul „George Gavrilean”  pentru debutanţii în Bucovina- 200 de euro.

La secţiunea Literatură umoristică, premiile puse la bătaie sunt: Premiul I – 200 euro pentru epigrame şi 200 euro pentru poezie umoristică, Premiul II -100 euro pentru epigrame şi 100 euro pentru poezie umoristică, Premiul III -50 euro pentru epigrame şi 50 euro pentru poezie umoristică.

Începând din anul 2013, secţiunea Literatură umoristică se desfăşoară în comuna Mănăstirea Humorului, primăria acestei localităţi fiind  parteneră de eveniment.

Nu se percepe taxă de participare.


Intră acum și în grupul de