Concursul Naţional de Creaţie plastică pentru preşcolari „Penelul fermecat”, faza zonală, la Shopping City Suceava

Shopping City Suceava va găzdui în City Gallery, sâmbătă, 6 iunie 2015, de la ora 10:00  vernisajul expoziţiei „PRILEJ DE BUCURIE”, organizat în cadrul Concursului Naţional de Creaţie plastică pentru preşcolari Penelul Fermecat”, ediţia a –X- a, faza zonală.

expo desene 1

Potrivit reprezentanților Shopping City Suceava, expoziţia cuprinde 253 de lucrări ale preşcolarilor cu vârstă cuprinse între 4-6 ani, din grupele mijlocie şi mare, din zona Suceava,  realizate într-un limbaj plastic original  şi tehnici de lucru diverse.

„Concursul a fost iniţiat de către Inspectoratul Şcolar Suceava și doamna profesor învăţământ preşcolar, prof. Daniela Răileanu, în parteneriat cu  Colegiul Naţional de Arte „Ciprian Porumbescu” Suceava, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei  din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava,  Uniunea Artiştilor Plastici –filiala Suceava  şi este organizat de cadrele  didactice de la: Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Gulliver’’ Suceava, Grădiniţa cu Program Prelungit ,,1-2-3” Suceava şi Grădiniţa cu Program Normal Ipoteşti”, se arată într-un comunicat de presă trimis de reprezentanții Shopping City Suceava.

Sursa citată a mai arătat că juriul va acordat 253 de premii, pe secţiuni şi pe grupe de vârstă, astfel:

  1. a) 4 ani – secţiunea grafică: 3 premii: 1 premiu de excelenţă, 2 premii II;

– secţiunea pictură: 41 premii: 11 premii de excelenţă, 12  premii I, 6 premii II, 12 premii  III;

  1. b) 5 ani – secţiunea grafică: 3 premii: 1 premiu de excelenţă, 2 premii I;

– secţiunea pictură: 103 premii: 15  premii  de excelenţă, 23 premii I, 29 premii II, 36  premii III;

  1. c) 6 ani – secţiunea grafică: 9  premii: 2 premii de excelenţă, 4  premii I, 2 premii II, 1 premiu III;

– secţiunea pictură: 94 premii: 17 premii de excelenţă, 15  premii I, 21 premii II, 41  premii III.

„Premierea celor mai bune lucrări se va realiza în mod festiv, cu participarea preşcolarilor „pictori”, împreună cu părinţii şi cadrele didactice îndrumătoare, în City Gallery din incinta Shopping City Suceava, pentru a oferi tuturor un prilej de bucurie însufleţit de râsetele zglobii ale câştigătorilor.

Expoziţia poate fi vizionată în perioada 6-12 iunie 2015”, se mai arată în comunicat.