Proiecția filmului „AFERIM!” de la USV a fost amânată. Vezi pe când!


Intră acum și în grupul de

aferim

În Auditoriumul „Joseph Schmidt” al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava ar fi trebuit să aibă loc joi, 2 iulie, proiecția celui mai așteptat film românesc al anului, „Aferim!”, însă din motive obiective aceasta a fost amânată, au anunțat reprezentanții USV.

Potrivit sursei citate, filmul va fi proiectat în data de 15 iulie 2015, de la orele 18.00 și 20.00, tot în Auditoriumul „Joseph Schmidt”.

Biletele se găsesc la Casa de Cultură a Studenților. Informații și rezervări se pot obţine la numărul de telefon 0752 092 606. Prețul unui bilet întreg  este de 8 lei, iar pentru elevi şi studenţi de 5 lei.

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani, “AFERIM!” în regia lui Radu Jude, este un un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).

Lungmetrajul a fost premiat la Festivalul Internațional de la Berlin cu Ursul de Argint pentru cea mai bună regie, trofeu acordat lui Radu Jude.

Scenariul filmului este scris de Radu Jude și Florin Lăzărescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul Cătălin Cristuțiu, sound design-ul este semnat de Dana Lucreția Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Păpăruz, iar scenografia de Augustina Stanciu, consilier istoric Constanța Vintilă-Ghițulescu, producător Ada Solomon.

Din distribuție fac parte: Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminița Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Șerban Pavlu, Gabriel Spahiu, Dan Nicolaescu.

“AFERIM!” este distribuit de Micro Film în colaborare cu Parada Film.

„AFERIM!’ este nerecomandat minorilor sub 15 ani.

 

 


Intră acum și în grupul de