Conferința Internațională „Discurs critic și variație lingvistică”, la USV


Intră acum și în grupul de

La Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava va avea loc, în zilele de joi şi vineri, 23-24 iulie, a V-a ediţie a Conferinței Internaționale Discurs critic și variație lingvistică.

Potrivit reprezentanților USV, reuniunea științifică propune doctoranzilor și tuturor celor interesați o tematică generoasă, reunită sub titlul Stereotipii culturale și lingvistice.

afis DCVL 2015

„Pe parcursul celor două zile şi-au anunţat prezenţa cu lucrări în cadrul conferinţei doctoranzi din universitatea noastră și de la alte instituții de învățământ superior și de cercetare din țară și din străinătate, interesul prezentat de această conferinţă în rândul specialiştilor fiind unul considerabil”, se arată într-un comunicat de presă trimis de reprezentanții USV.

În debutul conferinţei, în Aula din corpul E al Universităţii, vor avea loc prelegerile în plen şi vor conferenţia: Prof. univ. dr. Gheorghe POPA, Universitatea „Alecu Russo” din Bălţi; Prof. univ. dr. Simona ANTOFI, Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi; Prof. univ. dr. Coman LUPU, Universitatea Bucureşti; Conf. univ. dr Ana Maria MINUŢ, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi şi Prof. univ. dr. Ioan OPREA, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

„Titlurile lucrărilor înscrise în programul conferinței anunță două zile de efervescenţă a ideilor, de implicare și creativitate, de spirit academic lucid, orientat spre identificarea şablonizării (și spre evitarea acesteia) în discuţiile despre Stereotipii”, se menționează în comunicatul USV.


Intră acum și în grupul de