Festivalul interetnic „Cultură în Parc” va avea loc în perioada 26-30 august, în Parcul Universității


Intră acum și în grupul de

 

În Parcul Universității din municipiul Suceava, va avea loc, î n perioada 26-30 august a.c., Festivalul interetnic „Cultură în Parc”.

Evenimentul este organizat de Asociația Ghizilor din Bucovina și va aduce în fața sucevenilor următoarele etnii: ucraineană, romă, poloneză, germană, ruși lipoveni, armeană.

cultura in parc

Potrivit organizatorilor, obiectivul general al proiectului este crearea și menținerea condițiilor pentru păstrarea, dezvoltarea și afirmarea identității minorităților, în special a romilor, consolidarea dialogului intercultural, cât și promovarea tinerilor artiști la nivel regional.

„Festivalul va fi un pas important în consolidarea relațiilor dintre minorități și populația majoritară. Dialogul intercultural, expunerea unor elemente culturale, împărtășirea unor obiceiuri familiale, diverse tradiții, arte și meșteșuguri, toate acestea vor contribui la atingerea obiectivului principal”, informează organizatorii.

Evenimentele vor începe în fiecare seară, în Parcul Universității, de la ora 18.00.

În prima seară de festival, pe 26 august, organizatorii au pregătit o expoziție fotografică și vor fi proiectate scurt-metraje, pe 27 august vor avea loc degustări de produse tradiționale, iar pe 28 august sucevenii vor putea vedea dansuri populare. În ultimele două zile de festival, pe 29 și 30 august, în Parcul Universității va răsuna muzica tradițională a minorităților, evenimentul urmând să se încheie cu un concert cu invitați speciali.

Organizatorii au ținut să precizeze că în fiecare seară publicul va putea asculta instrumente precum vioara, duduk, mandolina, lauta, saxofonul sau chitara, dar și faptul că oricine poate lua inițiativa și să-i încânte pe ceilalți spectatori cu muzica bună.

Proiectul „Cultură în Parc” este finanțat de către EEA Grants – Programul Promovarea Diversității în Cultură și Artă în cadrul patrimoniului cultural european, Ministerul Culturii și Unitatea de Management a Proiectului.


Intră acum și în grupul de