Festivalului interetnic „Cultură în Parc”: PROGRAMUL evenimentelor care vor avea loc în Parcul Universităţii din Suceava


Intră acum și în grupul de

În perioada 26-30 august, în Parcul Universității din municipiul Suceava, va avea loc Festivalul interetnic „Cultură în Parc”.

cultura in parc

Potrivit organizatorilor, obiectivul general al proiectului este crearea și menținerea condițiilor pentru păstrarea, dezvoltarea și afirmarea identității minorităților, în special a romilor, consolidarea dialogului intercultural, cât și promovarea tinerilor artiști la nivel regional.

Nicoleta Loghin, managerul de proiect al festivalului, a arătat că reprezentanții minorităților sunt Asociația Obcinele Poiana Micului, Partida Romilor Pro Europa Suceava, Casa de Cultură A Studenților Suceava, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România – filiala Fălticeni, Asociația Culturală Kolomeika –Siret, Uniunea Armenilor din România- filiala Iași, Forumul Democrat al Germanilor din România și Forumul Regional Bucovina.

Evenimentele vor începe în fiecare seară, în Parcul Universității, de la ora 18.00, programul festivalului fiind următorul:

26.08- expoziție arte vizuale (pictură, sculptură, fotografie, face painting, scurtmetraje)

27.08 – degustări culinare (produse specifice etniilor participante la festival)

28.08 – dansuri tradiționale și costume populare

29.08 – muzică tradițională

30.08 – invitați speciali: Mike Godoroja&Blue Spirit, Canaf, Caius Hera (lauta), Cosmin Balean (duduk si vioara), Tatiana Podoleac (harpa), Marian Hadenko (Ucraina), Lazar Constantin (lauta)

„Festivalul își dorește să fie mai mult decât o întâlnire a etniilor din Bucovina, invitându-i astfel pe tinerii din Suceava și localitățile limitrofe să participe prin adunări add-hoc la acest festival. Pot cânta la chitară, vioară, flaut sau orice alt instrument pe care ei îl îndrăgesc. Ne dorim un festival ce transmite sentimente de prietenie, voie bună, liniște și bun gust”, a declarat Nicoleta Loghin.

Ea a menționat că festivalul va contribui la consolidarea relațiilor dintre minorități și populația majoritară.

„Dialogul intercultural, expunerea unor elemente culturale, împărtășirea unor obiceiuri familiale, diverse tradiții, arte și meșteșuguri, toate acestea vor contribui la atingerea obiectivului principal”, a concluzionat Nicoleta Loghin, managerul de proiect al festivalului.

Proiectul „Cultură în Parc” este finanțat de către EEA Grants – Programul Promovarea Diversității în Cultură și Artă în cadrul patrimoniului cultural european, Ministerul Culturii și Unitatea de Management a Proiectului.


Intră acum și în grupul de