Expoziţia „Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare” va fi deschisă toata luna septembrie, la Muzeul de Ştiinţele Naturii

afis Expo atelierelor Din secretele maestrilor- lumina si    culoare 2015În perioada 2-30 septembrie 2015, la Muzeul de Ştiintele Naturii,  va fi deschisă publicului o expoziţie de pictură şi sculptură cu lucrări realizate în cadrul atelierelor organizate la cea de a IV-a ediţie a proiectului de pedagogie muzeală „Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare”.

Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 2 septembrie 2015, la ora 15, în holul   Muzeului de Ştiinţele Naturii.

„Vor fi prezentate publicului în jur de 175 de lucrări grafice şi piese modelate în lut, selectate de artiştii plastici Camelia Rusu-Sadovei şi Iulian Asimionesi din numărul mare de lucrări realizate”, arată reprezentanţii Muzeului Bucovinei într-un comunicat de presă.

Aceştia precizează că la ediţia din acest an au participat  72 de copii cu vârste între 6 şi 15 ani, dintre   care 25 au optat pentru ambele ateliere.

„Interesul mare al copiilor şi părinţilor  pentru acest gen de activităţi au determinat organizatorii să mărească numărul de locuri de la 40 pentru fiecare atelier la 49 pentru atelierul de pictură şi la 48 pentru cel de sculptură”, mai arată  reprezentanţii Muzeului Bucovinei.

Anul acesta sursele de inspiraţie ale tinerilor artişti au fost lucrările artistei plastice Mărioara Pruteanu-Corduban, profesor şi îndrumător a multor generaţii de pictori şi lucrările sculptorului Iftimie Bârleanu, autor, printre altele, a statuii ecvestre din bronz turnat, a lui Ştefan cel Mare (Suceava, 1977), aflată în apropierea Cetăţii de Scaun a Sucevei.

Copiilor le vor fi înmânate diplome de participare şi premii.