Bărbat de 36 de ani din Suceava, salvat de pompieri dintr-un incendiu provocat chiar de el


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 36 de ani din municipiul Suceava a fost la un pas de a-şi pierde viaţa într-un incendiu izbucnit în locuinţa sa, după ce a adormit cu ţigara aprinsă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava au intervenit joi noapte cu două autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinţa unui bărbat, situată pe str. Victor Babeş, din municipiul Suceava.

tigara

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta în interiorul unei camere, existând pericolul de propagare la întreaga casă de locuit. În interior, salvatorii l-au găsit pe propietar, în stare confuză şi în pericol de a-şi pierde viaţa. Pompierii paramedici SMURD l-au evacuat şi i-au acordat primul ajutor medical, ulterior transportându-l la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean, pentru investigaţii suplimentare”, a arătat Găleată.

El a precizat că  incendiul, care a fost anunţat la ora 23:17, a fost lichidat la ora 0:15.

„Au ars materialele combustibile din cameră, respectiv două paturi, un dulap, tâmplărie din lemn, materiale textile, aproximativ 3 metri pătraţi de planşeu şi 2 metri pătraţi de parchet. Flăcările au degradat tâmplărie din PVC de la o uşă şi două ferestre, planşeul camerei pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi şi zugrăveala din încăpere pe 10 metri pătraţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU.

Potrivit acestuia,  incendiul a izbucnit, cel mai probabil, prin efect termic, din cauza faptului că bărbatul a adormit cu o ţigară aprinsă.

Din fericire, pompierii militari au salvat viaţa proprietarului şi casa acestuia de locuit.


Intră acum și în grupul de