Băişanu: Proiectul „Suceava-Capitală Culturală Europeană” e singurul care poate salva municipalitatea


Intră acum și în grupul de

Alexandru Baisanu sustine o conferinta de presa la cabinetul sau parlamentar din CJ Suceava.

„La invitatia mea, trupa de teatru de la Botosani a jucat pe scena Casei Culturii piesa „Conu’ Leaonida fata cu reactiunea”.

Initiativa s-a dorit ca un semnal de alarma tras foarte serios de suceveni pe care sa-l simta si auda si care sa ii puna la treaba pe toti factorii de raspundere. Suceava are nevoie de cultura ca motor de dezvoltare economica. Aveam o oarecare teama ca nu vom reusi sa umplem marea sala a Casei Culturii. Temerile mele au fost sterse si am avut o mare surpriza placuta.

alexandru baisanu

Ii rog pe Lungu si pe Nechifor si pe orice om care are functii alese in Suceava sa se intalneasca. Ii propun lui Lungu sa faca invitatii factorilor de decizie si sa discutam punctual tot ce inseamna „Suceava -Capitala culturala europeana”.

E proiectul meu daruit Sucevei si nu am venit de acasa, vreau sa il fac si plec cu el. E un proiect de care trebuie sa traga foloase fiecare sucevean. Va fi pentru prima data cand vom avea programate activitati pe 15 ani.

La Suceava se fac lucrurile de indata. La fel si cu falimentul Termica, la fel se da un teren firmei care produce agentul termic. Si tot asa. Ca oamenii sa nu aiba timp sa le gandeasca si sa nu reactioneze. Lucrurile facute asa duc la un dezastru. Au trecut 62 de zile de cand am lansat proiectul si nu s-a intamplat nimic. E singurul care poate salva municipalitatea. Eu am organizat in 10 zile un eveniment la care au participat 1200 de oameni, cu un buget minimal.

Imediat ce Baisanu vine cu o idee, Lungu o preia din zbor si pluseaza, exact ca la Poker. Lungu face teatru. Extraordinar, astept asta de 12 ani de cand e el primar. Sper totusi, ca de rusine, primarul sa faca intr-adevar ce nu a facut timp de 12 ani, indiferent de cat de important i se pare lui proiectul.

E o chestiune ce tine strict de vointa. Nu cert pe nimeni, dar spun clar ca daca eu vreau si am demonstrat ca se poate, altii cu putere mai mare trebuie sa vrea.

Importanti sunt oamenii si nu scarile de bloc. Importanti sunt oamenii si nu neaparat aceleasi drumuri pe care le asfaltam odata la 4 ani.

Vineri, sambata si duminica va avea loc la Suceava intalnirea parlamentarilor PNL, va avea loc BPN care se va desfasura la Humor si mai apoi la Casa Culturii Suceava. Invit toti liberalii la Suceava, duminica, la 12, pentru ca vom discuta lucruri importante pentru Suceava si pentru interesul national. Vorbesc despre realele probleme cu care Romania se confrunta si solutiile cu care PNL vine in intampinare.”


Intră acum și în grupul de